Vatansever Öğrencinin Sorumlulukları Nelerdir Konulu Konuşma

 

Vatansever Öğrencinin Sorumlulukları Nelerdir Konulu Konuşma


Vatansever öğrenci vatanı seven, onu gözü gibi koruyan ve yeri geldiği vatanı için hayatını feda etmeye hazır olan kimsedir.

Sevgili öğretmenim, değerli arkadaşlarım,

Vatansever bir öğrenci ilk olarak gerçek anlamda vatanını sevmeli ve bu sözde kalmamalıdır. Onun için de önce güzel ahlaklı, doğru, dürüst ve güvenilir bir insan olmalıdır. Daha sonra ev içindeki sorumluluklarını, okul içinde sorumluluklarını yerine getirmelidir. Derslerine çalışmalı, ilim ve fenni kendine rehber edinmelidir. Mustafa Kemal Atatürk gibi çalışkan, vatansever olmalıdır. Tarihteki büyük kişilikleri kendine örnek almalıdır. Çok çalışmalıdır, bıkmadan, yorulmadan vatanını geliştirmek için elinden gelen her türlü fedakarlığı yapmalıdır. 


En az iki yabancı dil öğrenir ve ülkesinin tarihini çok iyi bilir ve geçmişte yaşana hatalardan ders çıkarır ve bunun için daha çok çalışır ve daha çok bilim yolunda ilerler. Ana diline sahip çıkar ve ana dilini yabancı dillerin etkisinden korur ve Türkçe giderse Türkiye gider sözünden yola çıkarak ana diline sahip çıkar ve ülkesinin gitmemesi için var gücü ile mücadele eder. Araştırmacı ruha sahip olur ve isteyerek çalışır, öğrenir ve donanımlı olur. Azimli, sabırlı, kararlı ve tutarlı olur. Vatanını seven bir öğrenci sorgulama becerisine sahip olmalıdır. Empati kurma becerisine sahip olmalıdır, çevreye duyarlı olmalı, çevreyi kirletmemeli, ormanlarını korumalıdır. Vatanını seven bir öğrenci bu vatan için kan dökmüş, şehit olmuş vatan kahramanlarına ve Mustafa Kemal’e minnet duyar ve onları her zaman iyi anar. 


Sevgili Öğretmenim,


 Vatanı seven öğrenci ülkesinin askerine, devlet adamına, polisine saygı duyar ve onlara karşı gelmez. Vatanını seven insan kaba kuvvete başvurmaz ve her zaman nezaket sahibi insan olur. Çalışkan olur, üretken olur. Çok kitap okur ve okuduğu kitapları çevresindeki insanlara anlatarak onların da bilgilerinden faydalanmasını sağlar. Boş oturmaz ve bir işi bitirdiğinde hemen diğer işe başlar. Yeri gelir oynar, eğlenir ama her gün az da olsa çalışmasına, plan ve programına devam eder. Disiplinli bir hayatı kendine alışkanlık eder. Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü vardır “ Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.” diye. Vatanını seven öğrenci görevini en iyi şekilde yapan kimsedir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme