Salgın Hastalıklardan Korunma Yolları İle İlgili Konuşma

 

Salgın Hastalıklardan Korunma Yolları İle İlgili Konuşma


Okulların açılmasıyla birlikte evdeki steril ortamdan çıkıp kalabalık ortama giren çocuklarda salgın hastalıklara yakalanma riski artıyor. Salgın hastalıklar insan yaşamını tehdit eden, insan sağlığını bozan hastalıklardır. Dünya olarak yakın bir zamanda yaşadığımız salgın hastalıklardan biri de korona virüstür. Bu salgın hastalık ne yazık ki çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine neden olmuş, çok sayıda insanda da kalıcı hasarlar bırakmıştır.

 

Sevgili öğretmenim, değerli arkadaşlarım

 

 Salgın hastalıklardan korunmak için şunları yapmalıyız.

Bizler bilinçli öğrenciler olarak her gün elimizi, yüzümüzü su ve sabunla yıkamalıyız. Herhangi bir hastalığımız olduğu zaman maske takarak hem kendi sağlığımız hem de karşıdaki insalanların sağlığını korumalıyız. Öksürürken ve hapşırırken yakınımızdaki insanların yanından uzaklaşmalıyız ve elimize hemen peçete almalıyız. Hastalık belirtisi gösteren kişilerin, hastalığın yayılmasını engellemek için işe okula gitmemesi ve mümkün olduğunca kalabalık ortamlara girmemelidir. Gıdalar olabildiğince taze tüketilmeli, meyve ve sebzeler tüketilmeden önce bol su ile yıkanmalıdır.  

 

Bardak, havlu, diş fırçası, tarak gibi  eşyalar kişisel eşyalardır ve bu eşyaların başka bir insanla paylaşılması bulaşıcı hastalıkların taşınmasına sebep olabilir, bu nedenle kişisel eşyalar bir başkasıyla paylaşılmamalıdır. Sağlığımız için vurulması gereken aşılar yapılmalıdır. İnsanlarla yakın temas kurulmamalıdır. Anlatacaklarım bu kadardı. Beni dinlediğiniz için çok teşekkür ederim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme