Küçük Yaşta Çalıştırılan Çocuklar İle İlgili Konuşma

 

Küçük Yaşta Çalıştırılan Çocuklar İle İlgili Konuşma

 

Küçük yaşta çalıştırılan çocuklar çocuk haklarından mahrum bırakılanlardır. Çocuk işçiliği çocuk haklarının ihlal edilmesidir. Her çocuk yaşama hakkına, eğitim hakkına, sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkına, seyahat etme hakkına, beslenme hakkına ...vb sahiptir. Her ailede anne ve babalar ailenin geçimini kendileri sağlamakla yükümlüdür. Çocukları bir işte çalıştırmaya zorlamak, onlara fiziksel ve psikolojik şiddet uygulamak insanlık dışı bir davranıştır. Devlet tarafından da çocuk hakları garantiye alınmış olsa bile ne yazık ki bunu ihlal edenler vardır. İnsanlar bakamayacaksa çocuk dünyaya getirmemelidir. Sokağa bırakacaksa, o çocuğun vebaline girecekse hiç evlenmemeli daha iyi.

 

Sevgili öğretmenim,

 

Çocuklar çocukluğunu yaşamalı, ayağıma diken battı diye ağlamalı, çikolatamı düşürdüm diye ağlamalıdır. Evi geçindirmek için orda burada dilendirilmek zorunda bırakılan çocuklar görüyorum. Ne olur bir ekmek parası diye yalvarıyorlar ve bu durum benim içimi acıtıyor. O çocukların bana göre hiçbir suçu ve günahı yok. Bütün suç ve günah yetişkinlerindir. Onları o hale getirip buna mecbur edenlerindir. Oysa çocuklar gülmelidir, çocuklar oyun oynamalı, okula gitmeli, ders  çalışmalı, öğretmenleri ile gülmeli, mutlu olmalıdır.

 

Küçük yaşta çalıştırılan bir çocuk varsa bundan toplum olarak hepimiz suçluyuz. Çünkü bu suç bizim suçumuz, bu günah bizim günahımızdır. Her çocuk yaşama hakkına sahiptir, her çocuk barınma hakkına sahiptir. Onların korunup gözetilmesi gerekir. Onları dünyaya getirip sokaklara bırakan anne  ve babalar ise anne ve babalığı hak etmeyenlerdir. Lütfen çocuklar çalışmasın, lütfen çocukla gelecek kaygısı ile yaşamasın ve her çocuk mutlu olsun, özgürce çocukluğunun tadını çıkarsın. Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme