Kadına Şiddet İle İlgili Konuşma

  

Kadına Şiddet İle İlgili Konuşma


Şiddet kime yapılırsa yapılsın bu şiddeti gösteren kişinin aciz olduğunu, güçsüz olduğunu ve sorunlarını konuşarak çözebilecek kapasitede olmadığını gösterir. Kadına şiddet, çocuğa şiddet, yaşlıya şiddet kabul edilemez ve kabul edilmesi de imkansızdır. Çünkü şiddet şiddeti doğuracak ve toplumda psikolojisi bozuk olan insan sayısı artacaktır.

 

Sevgili öğretmenim, değerli arkadaşlarım

Bir kadın ile bir erkeğin gücü hiçbir zaman aynı olmayacaktır. Yaratılış itibarı ile erkekler daha güçlüdür. Bunun için güçlü olan erkeğin daha korumacı olması gerekir, daha cani ve daha zalim değil. Kadınlar bu toplumu yükseltip bugünlere getirenlerdir. Her erkek çocuğunu da dünyaya getiren kadınken neden kadına yönelik her türlü şiddet yapılıyor bunu bir türlü aklım almıyor ne yazık ki. Kadına yapılan fiziksel şiddet, psikolojik şiddet, ekonomik şiddet onun korkmasına, psikolojisinin bozulmasına ve toplumdan kendi soyutlamasına eden olmaktadır. Oysa kadınlar bir çiçektir, kadınlar girdiği her ortamı güzelleştiren değerlerimizdir.

 

Kadına yapılan şiddet aslında bu şiddeti yapan kişinin korkak, cahil, insanlıktan nasibini almamış bir kimse olduğunu gösterir. "Yeryüzünde gördüğümüz her şey, kadının eseridir.” Mustafa Kemal. Bizim büyük liderimiz kadına bu kadar değer verirken korkak olanlar neden kadınları sindirmeye çalışmakta ve onu bu hayattan yok etmeye çalışmaktadır. 


Kadınlar her iş alanına girmeli, kendi ekonomik bağımsızlığını kazanmalı ve erkeklere de küçük yaşta kadına nasıl değer verileceği konusunda anneleri, babaları tarafından eğitimler verilmelidir. Şiddetin kötülüğü ile ilgili şu sözü unutmamalıyız:” Sevgi insanlığın, şiddet hayvanlığın kanunudur. der Mahatma Gandhi. İşte tüm bunlardan dolayı şiddete hayır demeliyiz ve bilinçli çocuklar, merhametli çocuklar yetiştirmeliyiz. Benim söyleyeceklerim bu kadardı. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme