Öğrenci Olmak Hangi Sorumlulukları Beraberinde Getirir Konulu Kompozisyon

 


Öğrenci Olmak Hangi   Sorumlulukları Beraberinde Getirir Konulu Kompozisyon


Öğrenci olmak sorumlulukları beraberinde getirir. Çünkü öğrencinin kendine göre vazifeleri vardır. Bunlar iyi insan olmak, vatanına ve milletine ahlaklı birey olmak, öğretmenine saygıda kusur etmemek, ana ve babasına saygılı olmak gibi. Bunların yanında bir öğrenci okul başarısını da düşünmek zorundadır. Gelecekle ilgili hayalleri ve umutları varsa bunların gerçekleşmesi için çalışmak zorunda yani çalışkana ve üretken olmak zorundadır. 


Bunun yolu da gayet basittir. Sadece zamanında okula gitmek, zamanında ödevlerini yapmak, zamanında uyumayı bilmek, zamanında dinlenmeyi ve eğlenmeyi bilmekle ilgilidir. Bir öğrenci kısa vadede üniversiteyi kazanıp bir iş sahibi olana kadar sürekli çalışmak, alın teri dökmek zorundadır. Günümüzde ekmek artık aslanın ağzında değil midesindedir. Yani iş bulmak, sınav kazanmak artık daha da zor hale gelmiştir. Bunun için de küçük yaşlarda okumaya, çalışmaya başlamak artık çok önemli hale gelmiştir. Çünkü yaşam koşulları zorlaşmıştır. Kendini bilen bilinçli ve başarılı bir öğrenci de bunların farkında olarak çalışmaya devam eder ve çalışmakta zevk alır. 


Öğrenci olmak çalışmayı gerektirir. Bunu yapmadığı takdirde ileride üzülen yine öğrencinin kendisi olacaktır. Onun için şimdiden plan, program yapılıp disiplinli bir şekilde geleceğe hazırlanırsa işte o öğrenci kendine, ileride kuracağı ailesine, ana ve babasına büyük iyilik yapmış olur. Elbette öğrenci çocukluğunu yaşamalı, gezmeli, eğlenmeli ama bunlar da bir yere kadar olmalıdır. Bunları yaparken de üzerine düşen sorumlulukları aksatmamalıdır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme