Hayatta Kesinlikle Kaybetmememiz Gereken Duygu Nedir?

 

Hayatta Kesinlikle Kaybetmememiz Gereken Duygu Nedir?


Hayatta kesinlikle kaybetmememiz gereken duygu merhamet duygusudur.  İnsanı var eden, insan olduğunu, başkalarının acılarını duyarlı olduğunu gösteren şey onun merhametli olup olmaması ile alakalıdır. Merhamet duygusunu kaybeden insandan her şey beklenebilir. Yani acıma duygusu, Allah korkusu olmayan kişi her türlü hilelere başvurabilir, her türlü yalanı söyler, dürüst ve güvenilir olmaz.


Merhamet duygusu olmayan insanların kötü duygusu vardır. İnsanların arasını bozmak, kışkırtıcılık yapmak, yardımseverlikten uzak durmak, bencil olmak gibi. Böyle insanlar başkalarını asla düşünmezler. Biri yakınını kaybetse böyle kişilerin umurunda bile olmaz. Ya da bir çocuk yolda düşse onu yoldan kaldırıp başını okşamak aklına bile gelmez böyle kimselerin. Çünkü o duyguyu belki de hak etmediği için merhamet duygusu ona verilmemiş olabilir. Oysa insanı güzelleştiren, ona hayranlık uyandıracak özelliği merhametli olmasıdır. 


Yüz güzelliği geçer ama huy güzelliği geçmez denilir işte oradaki huy iyi ahlaka sahip olmak, merhametli insan olmak, duyarlı insan olmaktır. Bu duyguyu kesinlikle kaybetmemeliyiz. Bu duyguyu kaybettiğimiz zaman her şeyimizi kaybederiz aslında. İnsanlığımızı, sevgimizi, saygımızı, acımamızı, üzülmemizi vb.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme