Sabır İle İlgili Konuşma

 

Sabır İle İlgili Konuşma

Başarı, mutluluk, hayallerin gerçekleşmesi, sağlam dostlukların ve arkadaşlıkların kurulması için zaman geçmesi gerekir. İşte bu zaman da sabır sayesinde olur. İstediğimiz bir şey hemen gerçekleşmez. Çünkü her şeyin bir süreci vardır. Bu süreç de sabırla olur.


Sevgili öğretmenim,

Hayat her zaman istediğimiz gibi gitmeyecektir. Güzel günlerimiz olduğu gibi bizim beklemediğimiz kötü günlerimizde olabilir. Mesela başarılı olmak için çok çalıştığımız bir sınava sonucundan istediğimiz başarıyı elde etmemek bizi üzer ve bu durumda kendimizi çok kötü hissedebiliriz. Buna rağmen hayata dört elle sarılmak ve tekrar çalışmak, tekrar sınava girmek ve başarılı olmak için mücadele etmek gerekir.

 

 İşte bunun için de sabır olmalıdır. Sabırlı bir şekilde yola devam edersek istediğimiz hedeflerimize er geç ulaşırız. Yeter ki umudumuzu kaybetmeden çalışmaya devam edelim. Her şeyde sabır vardır aslında. Örneğin; eskiden annelerimizin dokuduğu halılar, el işlemeleri, havlular, çoraplar bunların hepsi birer sabrını ürünüdür. Ya da başarılı bir bilim insanı olan Aziz Sancar’ın dünya çapında büyük bir başarıya adım atması, Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatarak ülkemize cumhuriyeti getirmesi  vb. İşte tüm bunlar bu büyük insanların çalışmaları, kararlılıkları, sabrı ve azmi sayesinde gerçekleşmiştir.

 

Sabır ile ilgili şu söz de çok önemlidir: “ Sabret ki her şey hissettiğin gibi olsun, sabret ki her şey istediğin gibi olsun der Mevlana. İşte bunun için de her zaman sabırlı olmalı, umudumuz kaybetmeden güzel günlerin olacağına inanarak çalışmaya devam etmeliyiz. Sabırla koruk helva olur diye de atalarımız boşuna dememiştir. Yani acı olan şey sabır ile tatlı hale gelir elbet bit gün. Beni dinlediğiniz için çok teşekkür ediyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme