İnsanları Nasıl Mutlu Edebiliriz?

 

İnsanları Nasıl Mutlu Edebiliriz?


İnsanları mutlu etmek için  önce onlara elinle ve dilinle zarar vermemen gerekiyor. Yani dedikoducu biri olmamak  gerekir. İnsanların arasını bozmama, insanlara yapmadığı bir şeyi yaptı gibi iftira atmamak gerekir. Tebessüm etmek, yolda gördüğünüz bir komşunuza selam vermek, yaşlı bir teyzenin elindeki ağır çantasını taşımasına yardım etmek, sosyal yardım kuruluşlarına destek olmak insanları mutlu eder. Kimsenin özel yaşamına müdahale etmemek, kimsenin bir eşyasını izinsiz almamak, kibar olmak ve toplum içinde davranışlarına çekidüzen vermek insanları mutlu eden davranışlardır. 


Vatansever olmak, öğrenci olarak derslerine iyi çalışmak, güzel ahlaklı olmak, güvenilir olmak da önemli bir meziyettir. İşte bunları yaptığımız zaman, kimseye kötülük etmediğimiz zaman, kimsenin hakkında ileri geri konuşmadığımız zaman insanlar da bizi sever ve toplum içinde de bize daha iyi davranılır.  Maddi durumu olmayanlara yardım etmek, ben değil biz düşüncesi ile hareket ederek paylaşmayı bilmek, merhametli olmak, geçimli olmak, çok fazla konuşmamak, iyi bir dinleyici olmak, çalışkan olmak, bir yeteneğinle ( bağlama çalmak, keman çalmak vb. gibi) insanları büyülemek, hayvanlara yardım etmek de insanları mutlu eden örnek davranışlardır. Her zaman iyi bir insan olmalıyız.


 Örnek davranışlar sergilemeliyiz ve kimseye hiçbir şekilde kötülük etmemeliyiz. İşte öyle olduğumuz zaman hem Allah bizi çok sever, hem de içinde yaşadığımız çevrenin insanları tarafından seviliriz. Tüm bunları toplumu mutlu eder ve kimse de biz ekarşı kötülük etmez ve düşman da kazanmamış oluruz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme