Hayalini Kurduğunuz Dünyayı Bize Kısaca Anlatınız.

 

Hayalini Kurduğunuz Dünyayı Bize Kısaca Anlatınız.


Her insanın hayata dair hayalleri vardır, umutları vardır, beklentileri vardır. Bu hayaller biz çocuklarda daha fazladır. Çünkü biz çocuklar  güzel bir dünyayı hak ediyoruz ve kötülüğü hak etmiyoruz. Hayalini kurduğum dünyada insanlar birbirini daima sevsin ve daima birbirine saygı göstersin isterdim. Dünyada çıkar çatışmaları yüzünden olan savaşlar son bulsun ve çocuklar ölmesin isterdim. Hiçbir çocuğun burnu ile kanamasın ve hiçbir çocuk yaralanmasın, üzülmesin, gözlerinden yaşlar gelmesin gözlerinden mutluluk yaşları geldin isterdim. Her çocuk karnı tok olsun, aç çocuklar olmasın, susuz çocuklar olmasın isterdim.


 Dünyadaki tüm oyuncakları zaten zenginlerin çocuğu oynamasın oyuncaklar hepimize dağıtılsın hepimiz oynayabilelim isterdim. Dünyada adaletsizlikler son bulsun, insana verilen değer artsın isterdim. Çocuklara her şey bedava olsun isterdim. Mesela okula giden her çocuğun ayakkabısı kaliteli olsun, montu kaliteli olan, okul eşyaları kaliteli olsun ve çocuklar hep mutlu olsun isterdim. Tüm çocuklar güzel ahlaklı olsun ve aileler çocuklarına güzel ahlak konusunda örnek olsun isterdim. Dünya barışı ve dünya kardeşliği olsun her yıl 23 Nisan’da dünya çocukları ile dünya barışına katkı sağlayalım isterdim. Babalar çocuklarına istediği her şeyi alabilsin ve iş bulamadıkları için üzülüp ağlamasınlar isterdim. Anne ve babalar maddi sorunlar yüzünden tartışıp birbirlerine kırgın olmasın, birilerini kırmasın isterdim. 


İstediğim kadar kitaplarım olsun ve hiçbir kitaba para vermeyim ama o kitapları doya doya okuyum isterdim. Maddi durumu iyi olan insanlar hep kendilerine daha çok güveniyorlar. Çünkü paraları var ve güvenleri de oluyor. Maddi durumu olmayan ise daha pasif kalıyor ve kendine güveni az oluyor. İşte bunun için de herkesin maddi durumu iyi olsun ve kimse kimseye kulluk etmesin isterdim. yani herkes kendine güvensin, herkes zengin olsun isterdim. Hiç kimse kibirli olmasın, havalı olmasın , sadece iyi insan, güzel ve ahlaklı insan olsun isterdim. Anne babalar boşanmasın, ailede sadakat olsun, insanlar birbirine güvensin isterdim. Kimse kimseyle dalga geçmesin, herkes bakımlı olsun, varlıklı olsun isterdim.


 İnsanlar yoksulluktan dolayı kötü işlere bulaşmasın, kadına şiddet son bulsun, çocuğa şiddet son bulsun isterdim. Ülkemizin dünyanın en gelişmiş ülkesi olsun isterdim. Ülkemizde herkesin bilime ve tekniğe önem vermesini isterdim. Yurtta barış dünyada barış olsun isterdim ve herkes mutlu, huzurlu, bilinçli ve eğitimli insan olsun isterdim. Her türlü ahlaksızlar son bulsun, insanlık adına utanç verici  davranışlara şahit olmayalım isterdim ve daha güzel olan çok şey isterdim. Benim hayallerim bunlardır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme