Başkalarının Sözünü Takmamak İle İlgili Hikaye Yazınız

 

Başkalarının Sözünü Takmamak İle İlgili Hikaye Yazınız


Hava yağmurluydu bugün. Sonbahar mevsimi gelmiş, yapraklar dökülmeye başlamıştı. Okullar açıldığı için okula gitmeye devam ediyorduk. Bu hafta sınav haftasıydı ve matematikten yazılımız vardı. Geçen hafta öğretmenimiz beni tahtaya kaldırmış ve bir soru sormuştu bende  çok iyi çalışmadığım için o soruyu yapamamıştım ve sınıfta bazı arkadaşlarım zil çalınca benimle alay etmeye başladılar ve çok basit bir problemi bile çözemedin Mehmet dediler. Bana kıs kıs gülüyorlardı. 


Kendimi çok kötü hissettim ve o gün eve gittiğimde ağladım. Babam ve annem yanıma gelip neden ağladığımı sordular. Abim de yanıma geldi ve bana sarılarak aldırma oğlum ne aldırıyorsun başkasının sözlerine bir dahakine daha iyi çalışırsın soruları yaparsın dedi. Abim hemen eline kağıt ve kalem aldı ve matematik sınavına hazırladı. Çok iyi bir şekilde hazırlandım bu sınava. Arkadaşlarımın benimle alay etmesi umurumda değildi artık. Kendime güvenim gelmişti ve çoğu konuyu çok iyi biliyordum. Sınav zamanı geldi ve sınava girdim. Sınavım harika geçti ve matematik yazılısından doksan dört aldım. 


Benimle dalga geçenler ise elli beş, altmış aldılar. Onlara aldırmadan kendimle barışmıştım ve onların lafına kafayı takmadığım için, çalıştığım için başarılı olmuştum. Başkalarının sözüne ve davranışalrına bir daha takılmadım ve kendi yolumda yürümeye devam ettim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme