Hangi Mesleği Yapmayı Hayal Ediyorsun? Neden?

 

Hangi Mesleği Yapmayı Hayal Ediyorsun? Neden?

Sevgili öğretmenim,


Her meslek kendi içinde değerlidir. Her insan aynı mesleği yapamaz. Yüce Allah her insana farklı ilgiler, yetenekler vermiş ve bu da farklı mesleklerin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Benim ileride yapmak istediğim meslek Çevre Mühendisliğidir. Çevre kirliliğine karşı duyarlı bir insan olduğum için, çevrenin her şeyden önemli olduğunu bildiğim için Çevre Mühendisi olmak ve çevreme katkı sunmak istiyorum. Onun için de  çok çalışmam gerekir ve çok emek etmek gerekir. Bu mesleğin özellikleri şunlardır:  İleride yapmak istediğim bu meslek şu çalışmaları  yapmayı gerektirir: Su ve  atık su arıtma ve  hava kirliliği kontrolü, katı atıkların yok edilmesi, toprak kirliliği, gürültü kirliliği vb.dir. 


 Çevre Mühendisliğinin başlıca faaliyet sahası su, hava ve toprak için birinci önceliği ve amacı, bu ortamların kirlenmemesi için yapılması gerekenleri belirlemek ve henüz kirlenmeden yapılması gerekenleri uygulamaya almaktır. İkinci olarak ise, eğer bu ortamlardan herhangi birisi herhangi bir şekilde kirlenmiş ise, bu ortamın doğal haline geri döndürülebilmesi için yapılacakları belirleyerek uygulamaya koymaktır. Bunu yaparken de mevcut en uygun teknolojik çözümler araştırılır ve uygulanacak tedbirler belirlenir. 


Ben de bu tedbirleri alarak doğamıza hizmet etmek ve doğamızı nasıl daha iyi temiz tutabiliriz bilinci ile çalışmak ve etrafımdaki insanları da bu konuda bilinçlendirmek istiyorum. Çok çalışarak çevre kirliliğini önlemeye katkı sunmak istiyorum Çevre Mühendisi olarak kendimi geliştirmek, doğamızı kirden arındırmak istiyorum. Çünkü ben doğada yeşilin, mavinin ve toprağın kirlenmemesini istiyorum. Dağların, ovaların, platoların, havanın, suyun, toprağın tekrar temiz olmasını istiyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme