Çocuk Olmanın Zorlukları Nelerdir Konulu Konuşma

 

Çocuk Olmanın Zorlukları Nelerdir Konulu Konuşma


Dünyaya gelmiş olan her çocuğun temel hakları vardır. Yaşam hakkı, eğitim hakkı, sağlık hakkı gibi. Çocuklar kendi istekleri ile değil ebeveynlerinin istediği ile dünyaya gelir. Onları dünyaya getiren ebeveynlere düşen sorumluluk da onları en iyi şekilde yetiştirmek, yaşamak hazırlamak ve her şeyden önce onlara koşulsuz sevgiyi hissettirmektir. Çünkü her çocuğun ilk olarak sevgiye ihtiyacı vardır. Daha sonra onların temel gereksinimlerini karşılaması gereken kimseler de yine aileleridir. Çocuk iyi bir ailede dünyaya geldiyse, onu seven, onun tercihlerine saygı gösteren, ona zorbalık yapmayan, onu olduğu gibi kabul eden anne ve baba varsa çocuk olmak çok güzel bir şey olur.


 Çünkü gerçek anlamda çocukluğunu yaşayabilen kimseler hayata her daim bir sıfır önde başlar.  O çocuk için çocukluk muhteşem olur. Çünkü nitelikli ailelerin çocukları da nitelikli olur. Onlara güzel örnek vardır karşılarında. Çocuk olmanın zorlukları bana göre çocuğuna iyi bakamayan, ona sevgiyi hissettiremeyen, onu olduğu kabul etmeyen ailelerde gözlemlenir diyebiliriz. İşte o zaman böyle ailelerde dünyaya gelen çocuklar ne yazık ki çocukluğunu yaşamadan hemen hayat atılmak zorunda kalırlar ve hayatın her zorlukları ile karşı karşıya kalabilirler. Çocukluğunu zamanında yaşamayan her birey ileride ne kadar iyi duruma gelirse gelsin hep çocukluğuna olan özlem vardır içinde bu asla bitmez. 


İşte böyle çocuklar için yaşam çekilmezdir ve zordur. Allah her çocuğu iyi ailelere denk getirsin ve çocuğuna bakmayacak olan anne ve babalar da lütfen çocuk yapmasın. Çünkü çocuklar bu dünyanın çiçekleri, parlayan yıldızları, geleceğin aydınlarıdır. Anlatacaklarım bu kadardı. Dinlediğiniz için çok teşekkür ederim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme