Öğrenciler Okullarda Üniforma Giymeli Mi?

 

Öğrenciler Okullarda Üniforma Giymeli Mi?

 

Her çocuk değerli ve biriciktir. Her çocuğun maddi durumu farklı olabilir. Kimi zengin, kimi orta halli, kimi ise yoksul olabilir ama okul her çocuğun eşit olarak kabul edildiği eğitim ve öğretim yuvasıdır. Okula gelen her çocuk okul kıyafeti ile gelmeli, yani üniformasını giymelidir. Çünkü okulda farklılık olmamalıdır, çocuklar arasında kıyafet ayrımı kesinlikle olmamalıdır. Öğrenciler okulda üniforma giymelidir. Böylece kimsenin kimseden üstün olmadığı duygusu çocuklara hissettirilmeli ve her çocuk da kendini iyi hissetmeli ve kötü duygular hissetmemelidir.


 Okula farklı kıyafetler ile gelindiği zaman sorunlar ortaya çıkmaya başlar. Örneğin a kişisi çok kaliteli bir kıyafet  giymişken b kişisi normal bir kıyafet giymiş, c kişisi de çok eski bir kıyafet giymiş olabilir. Bu durumda kıyafeti yeteri kadar güzel olmayan çocuk kendini eksik hissetmeye başlayacak, bu durumu ailesine bildirecek ve maddi durumu olmayan ailelerin ebeveynleri de bu durumdan kendini sorumlu tutacak ve aile içinde bile sıkıntılara yaşanmaya başlayacaktır. Öyle aileler vardır ki bırakın kaliteli kıyafet almayı evine ekmek bile götüremeyenler vardır.


 İşte bunlar için okullarda tek tip kıyafet olmalı, her çocuk aynı üniformayı giymeli ve böylece eşitlik sağlanmalı ve her çocuk kendini değerli ve biricik hissetmelidir. Bunu hissettirecek olan da okul idaresinin aldığı sağlam ve güzel kararlar olacak yani tek tip kıyafet olacaktır. Böylece ne aileler zor duruma düşecek, ne çocuklar, ne de öğretmenler.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme