Dostluğun Gücü İle İlgili Hikaye Yazınız.

 

Dostluğun Gücü İle İlgili Hikaye Yazınız.


Zeliha diğer arkadaşları atanıp öğretmen olduğu için mutlu olmuştu ama kendisi atanamayıp bu yıl da evde tekrardan Kpss’ye çalışacağı için mutsuzdu. Çünkü kendisi atanmış bir öğretmen olmak istiyor ve bir an önce öğrencilerine kavuşmak istiyordu. Çok üzülmüştü puanını görünce ama elden bir şey gelmiyordu. Zeliha’nın üniveristedeki en arkadaşı olan Nuray ise Zeliha’nın yaşadığı şehir olan Mersin’e atanmıştı ve atandığı okul da Zelihaların evine çok yakındı.

 

Zeliha bunu duyduğu zaman çok mutlu oldu ve Nuray ile her geçen gün daha samimi olmaya başladı. Nuray matematik ve Türkçe alanında çok başarılı biriydi. Sınavda bunları iyi yaptığı için kazanmıştı ama Zeliha bunlarda iyi olmadığı için düşük puan almıştı. Nuray Zeliha’nın bu durumuna seyirci kalmak istemiyordu. Ne de ol sa kendisi atanmıştı ve aylık maaşını da alıyordu. Mutluydu da yeni geldiği şehirde. Nuray can arkadaşının da kısa zamanda atanmasını istiyordu ve aklına bir fikir geldi ve onu hemen uygulamaya başladı. Nuray her gün okul çıkışı can dostu Zeliha’ya  fazla bilmediği dersleri anlatmaya başladı ve Zeliha ve Nuray her geçen gün daha da yakınlaştı ve dostlukları daha da pekişti. Sınav zamanı geldiğinde Zeliha denemelerden çok iyi yapıyor ve Türkçe ve Matematik alanında  çok iyi netlere ulaşıyordu.

 

Sınav zamanı geldi ve sınavdan 90 aldı ve o da kendi memleketi olan Mersin’e atandı ve hem de Nuray ile aynı okula atandı. Dostluğun gücü yardımlaşma ve dayanışmadan geçiyordu. Dostlukları baki kaldı, başarıları daim oldu ve okulun en başarılı öğretmenlerinden oldular her ikisi de. Tüm bunları sağlayan ise iyi niyet, gerçek dostluk ve dostluğun kudreti olmuştu.

 

 

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme