Çocukluk İle İlgili Konuşma Örneği

 Çocukluk İle İlgili Konuşma Örneği


Bir insanın en çok zevk aldığı dönemi bana göre çocukluk çağlarıdır. Çünkü mutlusundur, oyunlar oynuyorsundur, ev geçindirmek gibi derdin yoktur, yalan yoktur, dürüstlük vardır ve olduğun gibi görünme vardır. Bunun için çocukluk çağı çok güzel bir çağdır. İnsan çocukluğunda yaşadığı iyi ve kötü olayları da yıllar geçse bile hafızasından asla çıkaramamaktadır. Çünkü çocukluk dönemi kritik bir dönemdir.


Sevgili öğretmenim, değerli arkadaşlarım!


Aileler çocuklarına çocukluğunu hakkı ile yaşatabilmelidir. Hiçbir çocuk açlıktan gece uykusuzluk çekmemelidir. Hiçbir çocuk şiddet mağduru  olmamalıdır. Hiçbir çocuk ailesiz olmamalıdır. Her çocuğun yaşama hakkı vardır, eğitim hakkı vardır. Bu haklarını sonuna kadar kullanmak için yetişkinler çocuklarının daima yanında olmalıdır ve onlara iyi davranmalıdır.


Anne ve babası olmayan çocuklara nitelikli anne ve baba adayları bulunmalı ve her çocuk mutlu bir ailede huzur içinde uyuyabilmelidir. Çocukluğunu iyi yaşamalıdır her çocuk. İleride koca bir insan olduğunda geriye dönüp kötü anılar hatırlamamalıdır. İyi şeyler, mutlu şeyler hatırlamalıdır.


Çocukluk yıllarının güzel geçmesi için toplum olarak herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Tüm çocuklar birlik, beraberlik ve dayanışma içinde yaşamasını, barış içinde doyasıya yaşamanı bilmelidir ve bundan büyük zevk almalıdır. Onun için bırakın çocukluğumuzu çocukça yaşayalım. Her çocuk değerlidir, her çocuk pırlantadır. Çocuklar olursa dünya güzel olur, çocuklar yoksa dünya kara bir cehenneme dönüşür. Yaşasın çocuk olmak ve çocukluğunu hakkı ile yaşayabilmek!

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme