Aile İçinde Veya Arkadaşlar Arasında Yeri Geldiğinde Fedakârlık Yapmanın Önemi Hakkında Bir Konuşma Yapınız.

 

Aile İçinde Veya Arkadaşlar Arasında Yeri Geldiğinde Fedakârlık Yapmanın Önemi Hakkında Bir Konuşma Yapınız.

 

Fedakârlık,  kendini ya da başka bir şeyi yine herhangi bir durum veya kişi adına feda etmekten kaçınmamaktır.

 

Sevgili öğretmenim, değerli arkadaşlarım!

 

 İnsan olmanın en önemli özelliklerinden biri de merhametli olmak, başka insanların halinden anlamak ve bunun için de yeri ve zamanı gelince fedakarlık yapabilmektir. Fedakar insanlar aslında insan olmanın en güzel örneğidir. Çünkü her insan fedakar olamaz. Özellikle de günümüz toplumunda insanlar daha çok bencil bir yaşam sürmeye başlamış, kimsenin kimseye fazla iyiliği dokunmamaya başlamıştır. İnsan sevdikleri için, tanıdıkları ya da hiç tanımadığı masum bir insan için bile fedakarlık yapabilir. Yeter ki içimizdeki insanlık var olsun, içimizde vicdan olsun.

 

  İnsan çocukları için, anne ve babası içi her türlü zorlu göğüs gerebilmelidir. Onları zor zamanlarında yalnız bırakmamak, onlara her açıdan destek olmak fedakar insanların yapabileceği erdemlerdir. Bir arkadaşımız zor duruma düştüğünde, evine ekmek götürmeyecek hale geldiğinde fedakar insana düşen görev o arkadaşının elinden tutup burada ben varım diyebilmektir. İşte bunlar fedakarlığın örneğidir.


 Çocuk büyütürken sabahlara kadar uyumayan anaların emeğidir fedakarlık. Karşılık beklemeden yaptığın insani davranışlardır fedakarlık. Koşulsuz sevmek, koşulsuz yardım etmektir fedakarlık. Sevdiğimiz insanların yanında olmalıyız ve onların kıymetini bilmeliyiz. Fedakarlık yaptığımız zaman aile içi ilişkilerimiz daha iyi olur, arkadaşımızla ilişkilerimiz daha iyi olur ve daha mutlu, daha huzurlu bir insan oluruz.  Fedakarlığı yeri geldiğinde yapmalıyız. Sürekli fedakarlık yapmak da olmaz. Çünkü fazla fedakarlık kişinin kendi kul hakkına girmesidir. Yeri geldiğinde yapılan fedakarlık ise fedakarlıkların en kıymetlisi olur. Beni dinlediğiniz için teşekkürler.

1 yorum:

Deneme