Sizce Nelere Sahip Olan Çocuklar Daha Mutludur?

 Sizce Nelere Sahip Olan Çocuklar Daha Mutludur?


Mutlu bir aileye sahip olan, maddi olarak kimseye muhtaç olmayan, anne ve babası birbirine saygılı olan, samimi ve güven dolu akrabalıkların içinde yetişen çocuklar daha mutludur.  Çocukların mutlu olmasının en önemli sebebi onlara gösterilecek olan ilgi ve şefkatten kaynaklanır. Bir çocuğun başı çocukluğu boyunca aile bireyleri tarafından okşanmamışsa, o minicik elleri ailesi tarafından öpülmemişse  çocuk hayatı boyunca bu anları unutmayacak ve içinde hep bir şey eksik kalacaktır.


 Ne kadar başka insanlar size sevgilerini verseler bile hiçbir şey kendi aileniz kadar etkili olmayacaktır. Çünkü içinde doğup büyüdüğünüz aileniz ile biyolojik  bağınız vardır ve o bağ hayatın sonuna kadar devam eder. İşte ailesi tarafından koşulsuz  sevilen çocuklar mutlu olacaktır. Bunun içinde anne ve babaya  burada büyük sorumluluklar düşmektedir. Anne, baba çocuğunu çok sevmeli ve onu sevdiğini çocuğuna her şekilde hissettirebilmelidir. Çocuklar para nedir bilmez, riyakarlık, yalan bilmez. Onların tek istediği şey sevgi, onlarla oynamak, karınlarını doyurmaktır. 


Yani hem fiziksel ihtiyaçlarını karşılamak hem de sosyal ihtiyaçlarını karşılamaktır. Bunlar olunca çocuklar da çok mutlu olur. Hiçbir oyuncak hiçbir eğlence anne ve baba sevgisinden daha değerli olmaz çocuk için. Onun istediği sadece ailesi, ailesinin sevgisi, sıcaklığı ve içindeki ait olma hissidir. Tüm bunlara sahip olan çocuk dünyanın en zengin ve en mutlu çocuğudur.

1 yorum:

Deneme