Spor Eğitici Midir? Konulu Deneme Hazırlayınız.

 Spor Eğitici Midir Konulu Deneme Hazırlayınız.


Spor insan sağlığı için son derece faydalıdır. Kilo vermeye yardımcı olur, yeterli ve dengeli beslenen birinin kilosunu korumasına yardımcı olur. Daha zinde olursunuz, daha az stres yaşamınıza hakim olur.  Uyku sorunu olan kişilerin uykusu spor sayesinde daha düzenli olur ve daha çok sayıda faydalarını sayabiliriz. Sporun en önemli özelliklerinden biri de insanı disiplinli bir hayata yönlendirmesi ve eğitmesidir. Sporu gerçek anlamda yapan kişi aynı zamanda kendini de eğitir. Daha güzel ahlaklı olur, daha sabırlı olur ve en ufak bir sorunda sabırsızlık yapmaz. Spor kişiye aynı  zamanda uzun vadeli sabrın getireceği güzel sonuçları da yaşatır.

 Spor eğitimle bir bütün olur. Çünkü  eğitimin olduğu gibi sporun  da belli kuralları vardır, belli hareketleri vardır. Eğer ki o egzersizleri yapmazsanız kendi alanınızda iyi bir sporcu olamazsınız. Yani bir düzen vardır sporda. O düzen ve disiplin sizin yaşamınıza da gelir ve böylece hayatı daha planlı yaşamaya başlarız. Spor sayesinde disiplinli olursunuz ve disiplinin de sizi daha çok özgürleştirdiğini görürsünüz. İnsanın beyni spor sayesinde daha aktif olur. Okuma ve anlaması daha iyi olur ve vücut hareket halinde olduğu için hayata daha istekli olursunuz ve kendinizde bıkkınlık, yorgunluk hissetmezsiniz. Kendinizi daha dinç hissettiğiniz için daha çok çalışırsınız, daha çok öğrenirsiniz ve eğitimi gerçek yaşamda uygulamış olursunuz. Spor elbette insanı eğitir ve insanın daha üretken bir canlı olmasını sağlar.

Spor sayesinde çocuklar analitik düşünme becerisine sahip olur, problem çözme odaklı bireyler olur,. Sporun eğitici olduğunu şu örnekle de anlatabiliriz: Spor alandaki önemli araştırmaları inceleyen Sing (2012), çoğu Amerika’da gerçekleştirilen ve 6-18 yaş arası yaklaşık 12 bin çocuk ve genç üzerinde yaptıkları çalışmada, fiziksel aktivitenin öğrencilerin okul başarısını nasıl etkilediğini araştırdı. Araştırma sonucunda; fiziksel anlamda daha aktif olan öğrencilerin, akademik başarılarının da daha yüksek olduğu, egzersizin beyne daha fazla kan ve oksijen gitmesini sağladığı; endorfin artışı sağlayarak stresi azalttığı ve duyguları dengelediği, böylelikle kişinin bilişsel sisteminde gelişim sağlayabileceği vurgulandı. Yani spor bedensel sağlıktan  tutun da zihinsel becerilerin gelişmesine, sosyal becerilerin gelişmesine, psikomotor becerilerin gelişmesine çok sayıda katı sağlar ve kişiyi eğitir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme