Konusu Dini Bayramlar Olan Bir Hikaye Örneği

 Konusu Dini Bayramlar Olan Bir Hikaye Örneği

İşte Geldi Ramazan Bayramı


Otuz günlük orucun ardından yarın otuz gün önceki halimize geri dönecektik. Yani yemeye, içmeye devam edecektik. Annem, babam ve ben bu yıl ki Ramazan Ayımızı oruç tutarak geçirmiştik. Çok güzel bir ay olmuştu. Oruç tutmak hem nefsimizi köreltmiş, hem kilo verdirmiş, hem de ailece sağlıklı bir görünüme kavuşmuştuk. Yarın ise bayramdı. O kadar mutluydum ki bayramda teyzelerim, halalarım, dayılarım ve amcalarım ile birlikte olmak beni çok mutlu ediyordu. Akrabalarımız ile aynı şehirde yaşamak harika bir duyguydu. Sadece bir tane teyzem yurt dışında yaşıyordu. O da yaz tatilinde gelecekti. Akşam duşumu alıp huzurla yatağıma gittim. Kardeşim Ayşe henüz küçük olduğu için o erkenden uyumuştu. o yedi yaşındadır. Ben ise on üç yaşındayım. Adım Elif. Ailemin ilk göz ağrısıyım. Yaşadığımız şehir ise Ankara.  Kardeşimin adı Rüya. O şimdi derin uykusunda ne rüyalar görüyordur kim bilir. 


Neyse ben de hemen dişlerimi fırçalayıp yatağıma geçtim. Babam bu yıl bana bayram kıyafetleri almamıştı. Bu yıl ev yaptırdığımız için maddi bakımdan sıkıntılar yaşadığımız için istediğim elbise ve ayakkabı alınmamıştı ama olsun ailemle birlikte bayrama girmek benim için en büyük hediyeydi. Bunları düşünürken yatağıma doğru yürüdüm ve yatar yatmaz uyumuşum. Sabah kalktığımda saat altı buçuğu gösteriyordu. Gözlerimi kamaştırarak yerimden kalktım. O da ne yatağımın orda bir şey vardı. Yatağımın ucunda bir şey gözüme ilişti. Hemen yerimden kalktım ve orada koca bir paket ve o paketin içinde kırmızı elbise ve kırmızı ayakkabılar vardı. Babam ve annem bana maddi zorluk çekmelerine rağmen sürpriz yapmıştı. Hemen hediyeleri aldım ve elbiseyi giydim ve koşarak onlara sarıldım , ellerini öptüm ve bayramlarını kutladım. Daha sonra annem hepimize çikolata ikram etti. Bu bayram çok güzel geçiyordu. Kardeşim de saat dokuz gibi uyandı. Babam ve annem ona da pembe bir elbise almıştı, pembe de ayakkabı almıştı. O da çok mutlu oldu.


 Ailece kahvaltı yaptık. Sonra bayramlaşmak için büyüklerimizi ziyaret ettik. Akrabalarımızı ziyaret ettik. Büyükler bana harçlık verdi, şeker ve rengarenk çikolatalar ikram etti. Baklavalar, sarmalar, dolmalar, çeşit çeşit hoşaflar ikram edildi her gittiğimiz yerde. Küs olan kuzenlerim büyüklerin araya girmesi ile barıştırıldı. Çok güzel bir bayram geçirdik o gün. Sadece dedem ve baba annemi geçen yıl  korona virüsten kaybettiğimiz için kaybettiğimiz için onların vefatını hatırlamak üzdü bizi. Onlar için bir sürü dualar edildi, Kuran-ı Kerimden sureler okundu. Ne güzeldi Ramazan Bayramı, ne güzel bir dindi İslam dini. İnsan vefat edilince bile asla unutulmuyor, bu özel ve dini günlerde birlik, beraberlik, dayanışma ve sevgi ruhu daha da artıyordu hepimizde.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme