“Ağaç Ucuna Yel Değer, Güzel Kişiye Söz Değer.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon

 “Ağaç Ucuna Yel Değer, Güzel Kişiye Söz Değer.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon


Ağaç, doğadaki diğer nesnelerden yüksek olduğu için rüzgara açıktır. Ağacın bu kısımları rüzgardan hemen etkilenir. Güzel olan kimse de  diğer kimselerden farklı olduğu için ilgi odağıdır ve kıskanılır. Güzel olan kimselere genelde kıskanılır. Onlar ilgi odağıdır ve dikkat çekici kimselerdir.


Hatta güzel olan kişilerin yanında kimi kişiler kendilerini kötü hissederler ve onlarla arkadaşlık dahi kurmazlar. Sırf güzel oldukları için insanlar onları çekemezler. Bazen de çok güzel insanlar vardır ama onlarda akıl denen bir şey yoktur. İnsan hem güzel olup hem akıllı olursa daha iyi olur ve kendini de mutlu hisseder. Bir insanı da sadece güzel olduğu için kıskanmak kişinin kendine olan güvensizliğinden kaynaklanabilir. Onda dış görünüş güzel olabilir ama senin de mutlaka sana güzel yönlerin, yeteneklerin vardır. Bundan dolayı sadece dış görünüş güzellikten ibaret değildir. Güzellik bir bütün olmalıdır. Asıl güzellik de güzel ahlaktır. Bir insanda bir şeyde üstün diye onu kıskanmak doğru değildir.


Tüm bunlara rağmen insanların ilk başta dikkatini çeken şey fiziki görünüştür. Fiziği güzel olan, yüzü güzel olan insana hem hayranlık duyulur hem de bu insanlar iç içe kıskanılır. Aslında böyle olunmaması gerekir. Bir insanı sadece güzel olduğu için kıskanmamalıyız. Güzelliğimiz ya da üstün özelliğimiz nedeniyle yönetilen olumsuz tepkilere aldırmamalı, yolumuza devam etmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme