Kurtuluş Savaşı İle İlgili Hikaye Edici Metin Örneği Yazınız.

 Kurtuluş Savaşı İle İlgili Hikaye Edici Metin Örneği Yazınız.

 

Yüreği temiz, yüzü temiz Anadolu insanının çok olduğu , yardımseverliği ile bilinenlerin yurdu ana  vatan, kıymetli vatanımız yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştı. Ayşe Gelin akşamdan mayaladığı ekmekleri sobada pişirmeye başlamış, çocukları ise sabahın erken saatleri olduğu için uyumaya devam ediyordu. Sobanın üzerine koyduğu su kaynamış, dağlardan topladığı dağ çayları ile mis gibi bir çay hazırlamıştı çocuklar için. İneğinden yaptığı çökelekler ile ile fırına koca bir tepsi börek atmıştı ve o börek de pişmek üzereydi ki kapı çaldı. Kapı öyle hızla çalıyordu ki Ayşe Gelin ne yapacağını şaşırmış bir vaziyette kapıya doğru koştu.

 Gelen komşusu Hümeyra Teyzeydi. Hümeyra Teyze ağlıyor ve Ayşe gelin yurdumuza düşmanlar gelmiş, bugün de bizim köye geleceklermiş ve elimizde avucumuzda ne varsa bizden alacaklarmış dedi. Bunu duyan Ayşe Gelin hemen sert çıktı Hümeyra Hanıma. Ağlama ana bize yakışmaz, var gücümüzle mücadele edeceğiz hele gel de bir lokma ekmek ye, vatan için gerekirse canımızı feda ederiz diye Hümeyra Teyzeye moral verdi. O sırada çocuklar kalkmış ve altı ay önce dünyaya gelen Osman bebek de ağlayarak uyanmıştı, küçücük çocuğuna rağmen düşmanla savaşmaktan korkmayan yiğit gelindi Ayşe Gelin.

Ayşe Gelin kahvaltıyı hazırladı ve çocukların karnını doyurdu daha sonra ise Küçük Osman’ı emzirdi. Kocası Remzi Bey cepheye düşmanla savaşmak için gittiği için Ayşe gelin çocukları ile yapayalnız kalmıştı. Batı Cephesi’nde Yunanlar ile savaşılıyordu. Yunanlılar çok acımasız davranıyor, köyleri yakıp yıkıyordu ama Ayşe Gelinin köyü daha dağlık bir yerde olduğu için henüz bu köye gelememişlerdi. Ayşe Gelin kolundaki bir burma bileziği evinin yakınındaki bir yere kazarak sakladı ve çocuklarının hakkını düşmana vermeyecekti. Elindeki silahları devletine teslim etti ve düşmana vermeyeceğini söyledi. 

Köydeki herkese savaşmaya çağırdı ve düşmandan korkulmaması gerektiğini söyledi. Köylülerde ona inandı ve herkes birlik oldu ve düşman askerlerine pusu kuruldu ve köye gelen düşman askerlerine saldırı başladı ve askerler arkalarına bile bakmadan kaçıp gitti. Ayşe gelin ve köyün diğer gelinleri cepheye askerler için erzak yolladı ve askerlere her türlü yardım yapıldı. Köy düşman askerlerinden temizlendi ve Ayşe Gelin de Kurtuluş Savaşı başarı ile tamamlandıktan sonra Mustafa Kemal tarafından ona Anadolu’nun kahraman kadınları unvanı verdi.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme