“Atatürk’ün Bugünün Küçükleri Yarının Büyükleridir.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Atatürk’ün Bugünün Küçükleri Yarının Büyükleridir.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.




Çocuklarımız, geleceğimize yön veren, yolumuzu yol eden, hayatımıza neşe katan ve umutlarımız olan çocuklarımız bizler için çok değerli varlıklardır. Onlar mutlu olduğu zaman biz de mutlu oluruz, onlar üzüldüğü zaman biz de üzülürüz. Çünkü onlarla hayat bir başka güzel onlarla hayat bir başka umut vericidir. Bugünün küçükleri olan çocuklar hep küçük olarak kalmayacaktır. Onlarda hayatın normal akışı içinde büyümeye yetişkin bir birey olma yolunda ilerlemeye devam edecektir. Onun için  çocukların eğitimine çok önem vermek gerekir. 

Onları küçük yaşlardayken iyi eğitmeliyiz, güzel ahlaklı olarak yetiştirmeliyiz, vatanını ve milletini seven çalışkan bireyler olmasına katkıda bulunmalıyız. Bugün iyi yetiştirmediğimiz çocuk,  merhamet duygusunu  hissettirmediğimiz çocuk, paylaşmayı öğretmediğimiz çocuk yarınların bencil bireylerine dönüşecek ve insan olma noktasında eksiklikler oluşacaktır. Onun için çocuklara değer vermek, onlara şekil vermek gerekir. Bunu yapacak olan da önce aile sonra ise değerli öğretmenlerdir. Onları bir birey olarak görmeliyiz, onların görüşlerine, duygu ve düşüncelerine önem vermeliyiz. Kendilerini ifade etmelerine olanak tanımalıyız. Yanlış bir davranış yaptığında onların kişiliğini hedef almamalıyız, sadece yanlış olan davranışlarını söylemeli ve onları sevdiğimizi söylemeliyiz.

 Onları cumhuriyet sevdalısı, demokrasi gönüllüsü  çocuklar olarak yetiştirmeliyiz. İşte o zaman bugünün küçükleri yarınların umutları, yarınların iyi insanları olarak hayatına devam edecek ve içinde yaşadığı dünyaya faydalı bir güzel insan olma yolunda eğilim gösterecektir. Yeter ki çocukları koşulsuz sevelim ve onların çocukluğunu özgürce yaşamasına ve bu özgürlüğünü başkalarına zarar vermeden yaşamasına izin verelim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme