“Bilmiyor Ki Özür Dilemek De bir Bağımlılık Olabilir; Yerli Yersiz Durmadan Etrafındakilere “Kusura Bakmayın” Dedikçe Bakılacak Kusurları Artar İnsanın.” Elif Şafak Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Bilmiyor Ki Özür Dilemek De Bir Bağımlılık Olabilir; Yerli Yersiz Durmadan Etrafındakilere “Kusura Bakmayın” Dedikçe Bakılacak Kusurları Artar İnsanın.” İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 


Yanlış yapıldığı zaman, bir kalp kırıldığı zaman, bir kimseye haksız yere  bir söz söylendiği zaman vb özür dilenmesi gerekir.  Çünkü nasıl ki insan yanlışları ile bir bütün ise aynı zamanda hatalarını kabul edip karşıdaki kişiden af dilemesi de onu insan yapan en önemli özelliklerindendir. İnsanlar özür dilemelidir  ama bunu sık yaptığı zaman, hiçbir suçu, hiçbir hatası olmadığı zaman yapmaya devam ederse kişi kendi kişiliğinden ödün verecek ve insanlar onda çeşitli kusurlar aramaya başlayacaktır. 

Her yaptığımız şeyin sonunda , her konuştuğumuz sözün sonunda onu demek istemedim, yanlış anlama, ya da özür dilerim, af edersin gibi kelimeler kullanmak doğru değildir. Yaptığınız bir şeyin doğru olduğuna inanıyorsanız sürekli başkalarından özür dilemek kişiyi küçültür. Kişi sürekli karşı tarafa özür dileklerinde bulunursa karşı taraftaki kişi de şöyle düşünür: Bu neden benden bu kadar çok özür diliyor acaba? 

Demek ki gerçekten özür dilemesi gereken bir durum ve demek ki gerçekten doğru olmayan şeyler yapıyor der ve böylece  okları özür dileyen kişi kendi üzerine çekmiş olur. Bunun sonucunda da insanlar onda kusur aramaya başlar, evet hataların çok,  özür dilemeye devam et  der gibi o kişiyi dalgaya alırlar ve kişi böylece kendi kişiliğini,  benliğini de koruyamamış olur ve karşı taraftaki kişilerin gözünde ezik, kendine güveni olmayan biri olarak nitelendirilir.

 Onun için vara yoğa sürekli özür dilenmemelidir. İnsan kendine güvenmeli, kendini sevmeli ve kendini aşağılara çekmemelidir. Yerli yersiz sürekli özür dilenmemeli, kendimizde olmayan kusurları varmış gibi yapmamalıyız  ve kendimizi sevmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme