“Memleket İsterim, Ne Zengin Ne Fakir, Ne Sen Ne Ben Farkı Olsun; Kış Günü Herkesin Evi Barkı Olsun.” Cahit Sıtkı Tarancı’nın Bu Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Memleket İsterim, Ne Zengin Ne Fakir, Ne Sen Ne Ben Farkı Olsun; Kış Günü Herkesin Evi Barkı Olsun.” Cahit Sıtkı Tarancı’nın Bu Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


                Memleketim içinde doğup büyüdüğüm, havasını içime çektiğim, billur sularını kana kana içtiğim canım memleketim. Memleket  denilen yer herkesin özgürce yaşadığı, maddi sıkıntı çekmediği bir yer olmalıdır. Memlekette evsiz insanlar, kimsesiz çocuklar olmamalıdır. İnsanlar el birliği içinde hareket etmeli ve kimsesizlere yardım etmeli, yoksullara destek olmalıdır. İnsanlar arsında zengin fakir diye ayrım olmamalıdır.



  Herkes eşit olmalı ve herkes mutlu olmalı, sağlıklı olmalıdır. İnsanlar arasında sınıflaşma olmamalıdır. Kış günü herkesin başını sokacak bir göz odası olmalıdır. Kimseye muhtaç olmayacak şekilde insanlar yaşamlarını idame ettirebilmelidir. Soğuktan, açlıktan kimse yaşamından olmamalıdır. Memleket dediğin insanların refah seviyesi yüksek olan bir yer olmalıdır. Sevgili Cahit Sıtkı Tarancı’da insan yaşamına, insan onuruna çok değer verdiği için böyle güzel bir şiir yazmıştır. İnsanların  yüzlerinin gülmesini, mutlu olmasını istemiştir.






 Memleketimizde evi olmayan kimselere, sokakta yatan kimselere yardım etmeliyiz. Toplum olarak üzerimize düşen sorumluluk her  ne ise bunu iş birliği ile halletmeliyiz. Baş başa vermeliyiz ve zor durumda olan kardeşlerimizin yarasına merhem olmalıyız. Memleketimizi daha yaşanılır bir yer haline getirmek için de çalışmaya, üretmeye devam etmeliyiz. Gücü olmayan, darda kalmış herkese yardım etmeli ve vatanımızı cennet bir yere dönüştürmek için uğraşmalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme