Torba, Bakkal, İş Hanı, Sevimli, Merkez Kelimelerini Kullanarak Hikaye Edici Bir Metin Yazınız.

 Torba,  Bakkal, İş Hanı, Sevimli, Merkez Kelimelerini Kullanarak Hikaye  Edici  Bir Metin Yazınız.


Dedem yıllardan beri erken kalktığı için emekli olduğunun erkesi günü de yine erken kalkmıştı.  Uyu artık dinlenme zamanı desek de o bize çalışmanın ona daha iyi geldiğini söyler hep. Bugün de kahvaltısını yaptı ve çarşıdaki esnafla arkadaşlarına veda etmek için  merkeze geçti. Yolda araba ile giderken çalıştığı iş hanına bakıyor, iş hanının çevresindeki çiçeklere bakıyor ve sonra onları bir daha göremeyecekmiş gibi iç çekiyordu.

Hasta olduğu için doktor artık dinlenmesi gerektiğini, evde kendine ufak işler bulmasını söylemişti .. Babam dedemi  merkezde  indirdi  ve beni de okuluma bıraktı. Okula geldiğimde arkadaşlarım sınıfa çoktan girmişti. O arada küçük bir kedinin okula girdiğini gördüm. Sevimli mi sevimli bu kedi meğer öğretmenimiz Asya Hanım’ın kedisiymiş. Bakıcısı izne ayrıldığı için kediyi bugün okula getirmiş. Kedi gri tüyde renkli gözde tatlı bir şeydi. Adı da Şerlok’muş. Öğretmen derse girdi. Bugünkü dersimizi serbest etkinliklerdi.  Herkes   istediği  bir şey yapabilir dedi. Ben ise dedemi  çizdim  resmime. Çünkü onu seviyordum. Hemen kara kalem ile dedemi çizdim. Resim yeteneğim olduğu için güzel eserler ortaya çıkarabiliyordum.  Öğretmen de elinde bir kitap aldı ve sessizce okumaya başladı. O arada kapı çalındı. Öğretmen gelen kişiyi içeri davet etti. Aaaaaa! Çok aşırmıştım.

 

O da kim? Gelen benim sevgili dedemdi. Pala bıyıkları ile , gür saçları ve iri gözleri yaşlı olmasına rağmen canlılığını koruyordu. Yakışıklı adamdı benim dedem. Eeee  babaannem de onun için aşık olmuştu  ya zamanında dedeme.. Annem böyle anlattıydı geçenlerde. Neyse asıl olaya geçelim hemen. Dedem sınıfa elinde büyük bir torba ile girdi. Öğretmen ne olduğunu anlayamadı  başta . Dedem ona niçin geldiğini anlayınca olay açığa çıktı. Dedem; benim merhametli, çocukları mutlu etmeyi çok seven palabıyıklı canım dedem,  çarşıda indiği zaman orada oyuncak satan bir küçük bakkala uğramış. . Oraya girmiş ve sınıftaki tüm arkadaşlarıma oyuncak almıştı. Ayrıca kek, meyve suyu, kuru yemişler, şekerlemeler getirdi. Sınıfça çok mutlu olduk o gün. Okul müdürü ve öğretmenlerimiz de dedeme çok teşekkür etti.

 

 Çok mutlu bir gün geçirmiştim bugün. Eve geldiğimde dedemin niçin böyle bir şey yaptığını öğrendim. Emekli olduğu için , ilk emekli parası ile çocukları mutlu etmek istemiş. Çünkü yıllar önce de ilk kazandığı parayla okuldaki çocuklara ayakkabı  ve kırtasiye malzemeleri almış. Tüm bunları kendisi söyledi. İyi ki benim dedemsin, dedim, sarıldım boynuna. Şu an 28 yaşındayım ve bu olayın üzerinden 20 yıl geçmiş. Ben de okuyup öğretmen oldum ve dedemin izinden gitmeye çalışıyorum.




 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme