Gözü Dönmek İle İlgili Hikaye Yazınız.

Gözü Dönmek İle İlgili Hikaye Yazınız.


Okul çıkışı annem eve gelmememizi bizi halamlarda beklediğini söyledi. Halam bugün bizi akşam yemeğine davet etmişti. Kardeşim Kemal ve ben çok mutluyduk. Kemal ana okuluna yeni başladı , ben ise üçüncü sınıfa gidiyorum. Okuldan çıktıktan sonra eğlene eğlene halamın evine doğru yürürken ilginç ve aynı zamanda acı bir olaya tanık oldum. İki tane dördüncü sınıf öğrencisi abiler yoldaki yavru bir köpeğe kötü davranıyorlardı. 


Zavallı köpek kendi halinde yoluna devam etmek istiyordu. Kahverengi kulakları, siyah gözleri ile yalvarırcasına bizden yardım istiyordu. Abi dediğim o kötü kişiler köpeğe sopa ile vurmaya başladılar. Köpeği bir tülü bırakmıyorlardı. Anlaşılan hayvanlara şiddet etmeyi seven bu iki cani iyi bir aile ortamında büyümemişti. Hayvan sevgisi olan kişi bu acı şeyi, insanı üzen sorunlu davranışı asla yapmazdı. Hemen atıldım ve bağırdım.


 Ne yapıyorsunuz abilerim? Onlarda bana gülerek oyun oynuyoruz Yusuf sen de gel diye  dalga geçtiler. Yaptıkları normal bir davranışmış gibi anormal hareketler yapan iki arkadaş beni iyice  sinirlendirmeye başladı.  Birisi köpeğe tekmeler savuruyor, diğeri ise sopayı gözüne doğru yaklaştırıp bu ezik davranışlarından mutlu oluyor, ikisi de ağzından salyalar akarak bağırmaya, eğlendiğini zannetmeye devam ediyorlardı.






Artık dayanamıyordum, gözüm dönmüştü, sinirlerim alt üst olmuştu. İçim yanıyordu ya. Bir insan n savunmasız bir canlıya  nasıl eziyet eder ve  bundan zevk alır? İnsanlığa sığar mıydı hiç bu? İnsanın insan olarak kalması daha iyi değil miydi?  Hemen koşarak o iki kişinin arasına hızla daldım ve küçük boyuma bakmadan  ve korkmadan ellerindeki sopayı hızla aldım. Hadi bakalım şimdi de yapın yapacağınızı? 


Şimdi de ben size vurayım mı derken o anda halamın eşi Müjdat Amcam da araba ile oradan geçmesin mi?  Hemen yanıma geldi ve bana bana ne olup bittiğini sordu . Ben de enişteme hepsini tek tek anlattı. Eniştem haklı olduğumu ve zavallı hayvanı koruduğum için bana teşekkür etti. O iki yaramaz ise korkarak arkalarına bakmadan kaçtı. Eniştem beni tutmasaydı onlara ne yapacağımı bilirdim ama neyse. Gözüm dönmüştü kızgınlık anımda neler yapardım onu bile bilmiyordum. Bir canlıya yapılan her türlü şiddet karşısında beni görebilirsiniz. Can yakmak kolaydır önemli onları korumak. İşte budur insanlık.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme