Kitap Okumanın Faydaları İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 Kitap Okumanın Faydaları Nelerdir? Konulu Kompozisyon Yazınız.

 

Günlük yaşamda herkesin kendine göre bir işi vardır. İnsanlar işlerini ve sorumluluklarını yerine getirmek zorundadır. Bu iş yoğunluğunun ardından insanı rahatlatacak, dinginleştirecek şey kitaplardır. Kitapları ile baş başa kalması. Sevdiğimiz bir yazarın, ilgi duyduğumuz kitap türlerinin bizi ne kadar mutlu edeceğini bilemezsiniz. İnsanın kendisi ile baş başa kalması, kafasını dinlemesi kitaplar sayesinde olur. Kitaplar ruhumuzu aydınlatan dev eserlerdir.

 

İnsanı bir yerde alıp başka bir güzelliğe götüren hazinelerdir. Kitap okumak bireyin ilk olarak ufkunu açar. Okuyan insan aynı zaman da sorgulayan kimse olur. Sorgulayan insan eleştirilere de tahammül edebilen insan olur. Okuyan insan kendisini başkalarına yerine koyan, empati kuran bir birey olur. Kitap okuyan insan devamlı yeni bilgiler öğrenir. Öğrenen insan, merak eden insan da kendini daima geliştirir. Kitap okumak kişiyi daha duyarlı yapar. İnsanın kelime hazinesi gelişir. Okumak zeka kapasitemizin de artmasını sağlar. Okumak insanda yeni fikirlerin de ortaya çıkmasını sağlar. Stresli zamanlarımızda elimize en sevdiğimiz kitabı aldığımız zaman stres azalmaya başlar.






 

Kişi okuduğu zaman, öğrendiği zaman mutlu olur, yaşama sevinci daha çok olur. İşte tüm bunlardan dolayı küçük yaşlardayken çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmalıyız. Herkes kitap okuyup ülkesi için faydalı bir iş yaparsa dünyamız da daha güzel ve daha barış dolu bir dünya olur. Kitap okumanın faydaları ile ilgili şu söz benim için çok önemlidir:

“İyi bir kitap insana can veren kandır.” John Milton

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme