Pişkin İnsanlar İle İlgili Özlü Sözler

 

Pişkin İnsanlar İle İlgili Özlü Sözler

Saygısızca davranarak menfaatleri doğrultusunda işini yürüten, yüzsüz kimselere pişkin denilir. Pişkinin farklı anlamları da vardır fakat biz buradaki özlü sözlerdeki anlamını vermeye çalıştık. Pişkin insanlarda haya ve utanma yoktur. Bu kimseler onur ve asillik denen kavramlardan ne yazık ki nasibini almamış kimselerdir. İnsan her zaman kaliteli olmalı, çıkarları uğruna yüzsüz davranışlarda bulunmamalıdır. İnsanın özü kaliteli olmalıdır, çıkarları uğruna benliğinden , gururundan ödün vermemelidir insanoğlu.

Pişkinlik ile ilgili sözler şunlardır:

 



* “İki insan çeşidi vardır: Zaman geçtikçe hatalarıyla yüzleşen, zaman geçtikçe yüzsüzleşen.” Necip Fazıl Kısakürek.

* “Yüzsüzdür insanoğlu kimse bilmez fendini, kime iyilik yaptıysan ondan koru kendini.”   Mehmet Akif Ersoy.

* “Ham, pişkinin halinden anlamaz, Öyle ise söz kısa kesilmelidir vesselam.” -Hz. Mevlana

 

* “Sizi bilmem ama ben; Pişmanlık duyan, utanabilen insanları seviyorum. Pişkinlik ne kadar ucuzca Utanç o kadar değerlidir çünkü.”  Elif Şafak

 

* “Seni sevmeyene asla sabırlı davranma. Çünkü sabrının adı yüzsüzlük, fedakarlığın adı eziklik, sevginin adı kişiliksizlik olur.” Hz. Mevlana.

* “Ya hatalarınla yüzleşir ya da hatalarınla yüzsüzleşirsin. Cahil olmak ayrı, pislik olmak ayrıdır.” Dostoyevski

 

* “Haya sıyrılmış inmiş. Öyle yüzsüzlük ki her yerde. Ne çirkin yüzler örtermiş. Meğer incecik bir perde - Mehmet Akif Ersoy 

* Rahmetli Akif bugün sağ olsaydı çok yüzlüleri de hasretle aramaya başlardı. Çünkü şimdi ortaya yüzsüzler çıktı. “ Necip Fazıl Kısakürek.

* “Aç bırakma hırsız edersin, çok söyleme arsız (yüzsüz) edersin. –Atasözü-

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme