Haylaz, Yolculuk, Tatlı Dil, Mücadele, Arkadaş, Hedef, Başarı, Çalışmak Kelimelerini Kullanarak Hikaye Yazınız


Haylaz, Yolculuk, Tatlı Dil, Mücadele, Arkadaş, Hedef, Başarı, Çalışmak Kelimelerini Kullanarak Hikaye Yazınız

Biz Sivas’ta yaşayan  dört kişilik bir aileyiz. Benim adım  Ahmet, kardeşimin adı Mete’dir. Annem ev hanımı, babam ise memurdur.  Babam bizim için  çalışır, annem de bizim için evde her türlü fedakarlığı yapardı. Sivas’ın soğuğu çok ayaz olurdu.  Onun için annem  bana ve  kardeşime kışlık kazaklar, yelekler örer ve kışı sıcak  geçirmemizi sağlardı.  Ben ve kardeşim  çok iyi anlaşırdık fakat bazen de dövüşürdük. Çünkü birbirimizden sıkılmaya başlardık.  İnsanlık hali sürekli aynı kişileri, aynı yüzü görünce insan sıkılır ama azcık ayrı kalınca özlerdi ya biz de kardeşlerimle böyleydik işte. Annemin gözünde kardeşim Mete biraz fazla  haylazdı.

Mete ders çalışmayı fazla sevmez, emir alarak iş yapmazdı. Yaradılışından dolayı biraz agresifti Mete.  Annem ve ben onun da  başarılı olmasını, derslerine çok çalışmasını istiyorduk. Bunun için annemin yanına giderek onunla  tatlı dille konuşmamız gerektiğini , onun başarılı olması  için  ailece mücadele etmemiz gerektiğini söyledim. Annem  söylediklerime hak verdi ve birlikte kardeşim için mücadele etmeye karar verdik.   Önce kardeşimin  bir hedefi olması gerektiğini söyledik. O da benim hedefim   öğretmen olmak dedi. Onun için de  haylazlığı bırakması gerektiğini ve çok çalışması gerektiğini güzel bir dille anlattık. O da bizi anladı ve artık her geçen gün olumlu yönde değişmeye ve derslerine çalışmaya başladı. Günlük ders programı oluşturdu kendisi için. O plana göre hareket edecekti artık fakat  arkadaşlarına çok düşkün olduğu için başlarda biraz zorlanmıştı   Mete. Daha sonra bu kadar fazla arkadaş düşkünü olmayı bırakıp   hata yaptığını daha sonra anladı. Onun zamanını çalan, zamanını boşa geçiren arkadaşlara ihtiyacı yoktu. Onun için de artık üzülmüyordu ve sürekli  çalışıyor, emek ediyor ve vaktini boşa geçirmiyordu.

Kardeşim en sonunda  sorumluluklarını yerine getiren bir çocuk oldu.  İkimiz de çok çalıştık ve karnemiz de çok iyi geldi. Yarı yıl tatilinde babam bize  sürpriz yaptı ve tatile götürdü.  Derken yola koyulduk ve İzmir’e yolculuğumuz başladı. Daha sonra İzmir’e vardık ve orada bir haftalık çok güzel bir tatil yaptık.  Mis gibi denizde yüzdük, İzmir'in eşsiz yöresel yemeklerinden ve ürünlerinden  doya doya yedik.  Deniz kıyısında bol bol top oynadık, kumlara yatıp bol bol d vitamini aldık.  Doya doya tatilimizi mutlu bir şekilde bitirdik.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme