Depremzedelere Mektup Yazınız.


Depremzedelere  Mektup Yazınız.

Deprem sırasında  yakınlarını kaybetmiş olan ve enkazın altında kaldıktan  saatler sonra yaşama tutunmaya çalışan,   en sevdiklerini kaybetmiş olan ,  yaşamın en şiddetli   ve en acımasız anına tanık olan  , sevgili canlarımız, kardeşlerimiz, babalarımız, analarımız, yavrularımız, çocuklarımız! Çok kötü olaylar yaşadığınız, felaketlere şahit oldunuz. Yaşadığınız onca acıyı inanın ki yüreğimin en derin köşesinde hissediyorum. 
Biliyoruz ki  kısacık sürede çok şeyler yaşadınız ve ne yazık ki acı deneyimlere de  sahip oldunuz.   Yaşadığınız acı bizim acımızdır, yaşadığınız kayıp bizim de kaybımızdır. Bundan sakın ola şüpheniz olmasın.  Sakın  bu dünyada  yalnız kaldığınızı düşünmeyin.  Çünkü hiç kimse hiç bir zaman yalnız kalmayacak, zor durumda olanlara bizim duyarlı toplumumuzun insanları her zaman  sahip çıkacak, toplum  olmanın ne demek olduğu, birlik ve dayanışmanın ne demek olduğu dünyaya gösterilecektir.

Kahraman  milletimiz sizin gibi güçlü ve kudretli insanlara her zaman sahip çıkacak ve çıkmaya da devam edecektir.  Biliyorum ki şu anda canınız yanıyor, emin olun ki bizim de öyle. Çünkü biz, hepimiz, kardeşiz, aileyiz,  koca bir ülkenin  ortak dertleriyiz, acısıyız.  Sevgili canlarımız, sevgili kardeşlerimiz!  Her zaman millet olarak, devlet olarak yanınızda olacağız  ve dertlerinize ortak olacağız.  
Size sakın üzülmeyin diyemem, demeyeceğim de… Elbette canınız yanıyor, elbette yüreğiniz kan ağlıyor ve bunu iliklerimin ta derinliklerine kadar hissediyorum. Çünkü  kayıplarınız var, yararlılarınız var.   Yaşadıklarınızı yaşamadım fakat neler hissettikleriniz gerçekten anlamaya çalışıyorum ve kendimi sizin gibi  kardeşlerimin yerine koyuyorum. Sizleri çok seviyorum, sizleri çok seviyoruz güzel kardeşlerimiz, yavrularımız, dedelerimiz, analarımız….      Ülke olarak bu zorlu süreçte tek yumruk olmasını bildik ve bilmeye de devam edeceğiz. Belki acılarınız, yaşadığınız zorlukları size kimse unutturamayacak fakat acınızı bir nebze dindirmek için sizin için elimizden gelen her türlü maddi ve manevi desteği  sağlayacağız.  Sizi asla yalnız bırakmaya niyetimiz yok, siz bize emanetsiniz ve emanetimize  millet olarak her zaman sahip çıkacağız.  Yakınlarınızı  kaybettiğiniz için,  çok üzgünüm, içim kan ağlıyor, canım yanıyor.  Sakın ola umutsuzluğa  kapılmayın. Yüce Allah büyüktür  ve  Allah'tan sizlere sabırlar diliyorum. 

Depremde hayatını kaybeden  canlarımıza Yüce Allah'tan  rahmet  diliyorum. Yerlerinizde rahat uyuyun  ülkemin  güzel insanları, mekanınız cennet olsun, emanetleriniz her zaman bize emanettir. Güzel kardeşlerim  hepimize geçmiş olsun dileklerimi sunar, hepinizin gözlerinden öper sizleri ve bizleri Yüce Allah emanet ederim.  Belki sevdikleriniz geri gelmeyecek fakat öbür dünyada  Allah sevenleri sevdikleri ile kavuşturacaktır. Bunun için  dua edelim ve ülkemizde bir daha böyle felaketler yaşanmaması için  gerekli önlemlerin alınması için elimizden gelen her türlü duyarlılığı göstermeye size söz veriyoruz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme