Bilge’nin Farklılıklar İle İlgili Düşüncelerine Katılıyor Musunuz? Neden?


 Bilge’nin Farklılıklar İle İlgili Düşüncelerine Katılıyor Musunuz? Neden?

 Bilge’nin  farklılıklar ile ilgili sözü şunlardır:
İnsanlar farklı özelliklere sahiptir. Bizi birbirimizden ayıran fiziksel ( boyumuz, kilomuz vb.) ve kişisel (duygu, düşünce vb.) özelliklerimiz vardır. Kimimizin ten rengi, kültürü, dili ve dini farklıdır. Bu özellikler  birimizi diğerinden önemli yapmaz ya da diğerinden daha üstün kılmaz. Sadece farklı yapar. Bunun için de farklılıklara saygı göstermeliyiz, farklı olanları da  olduğu gibi kabul etmemeliyiz.

Bilge’nin bu düşünceleri  çok önemli ve değerlidir. Bu düşüncelere elbette katılıyorum. Çünkü her insan birçok yönden farklı özelliklere  sahip olabilir.  Önemli olan o farklılıklara  karşı hoşgörülü olmak ve insanları olduğu gibi kabul edebilmektir.  Farklılıklarımızın zenginlik olduğunu unutmamalıyız.   Bu zenginlik de dayanışmayı artırır, insanlar arasındaki iletişimi daha güçlü kılar ve bunun sayesinde de  hoşgörülü bir toplum ortaya çıkar. Hayatta her zaman hoşgörülü insanlar olmalıyız . İnsanlara karşı hiçbir zaman ön yargılı olmamalıyız, kalıplaşmış,  tutucu düşüncelere sahip olmamalıyız. Birbirimizi sevmeliyiz, saymalıyız ve hoşgörüyü  asla  bırakmamalıyız. Farklılıklarımızın  bütünlüğümüz olduğunu unutmamalıyız. Bunu başarmadığımız takdirde toplumda huzur ve mutluluk da olmaz.

Farklılıklara saygılı olmak ile ilgili şu sözleri de hatırlamalıyız:
‘’ Hoşgörü, karşınızdakileri bizim istediğimiz gibi değil, kendi istedikleri şekilde mutlu edebilmek büyüklüğüdür.’’  A. John Robinson.
‘’ Bazı kimseler güllerin dikeni olduğundan yakınırlar, ben dikenlerin gülü olduğuna şükrederim. ‘’    Alphonse Kari.
‘’ Hepimiz zaaflarla, yanılmalarla yoğrulmuşuz, birbirimizin budalalıklarını karşılıklı olarak hoş görelim, tabiatın ilk yasası budur.’’ Voltaire
Voltaire

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme