Ailenizle Alışveriş Yaparken Aldığınız Ürünün Fiş Veya Faturasını Almaya Özen Gösteriyor Musunuz? Neden?


Ailenizle Alışveriş Yaparken   Aldığınız  Ürünün  Fiş Veya Faturasını Almaya Özen Gösteriyor Musunuz? Neden?  

Ailemle alışveriş yaparken  aldığım ürünün fiş veya faturasını kesinlikle kontrol ediyorum. Çünkü  fişi aldığım  zaman karşı tarafın ürün sattığı belli oluyor ve bu durumda karşı taraf  fişi vererek devlete vergi vermiş oluyor. Bu verginin verilmesi için ve devletin karlı çıkması için fişimi ve ya faturamı kesinlikle kontrol ediyorum. Bunu kontrol etmediğim zaman bilinçli bir tüketici gibi davranmamış olurum ve aynı zamanda bilinçli bir vatandaş da olmamış olurum.

Aldığınız Ürünün Hatalı Çıkması  Durumunda Neler Yaparsınız.
Ürün hatalı çıktığı zaman elimdeki fişi hemen   aldığım yere geri götürüyorum ki  ürünün hatasız olanını versinler. Böylece mağdur olmamış olurum ve zarara  uğramamış olurum. Ama fişi kaybedersem ürünün yenisini vermezler ve param da boşa gitmiş olurum. Onun için fişimi saklıyorum ve hemen atmıyorum ki  ilerde zorluklar yaşamayayım. Yoksa  hem aldığım ürün bir işime yaramaz hem de param boşu boşuna gitmiş olurum ve ben de bu durumda çok üzülürüm.

Kantinden Yiyecek   Ve İçecek Alırken  Ürünün  Son Kullanma Tarihine Bakar Mısınız? Neden?

Elbette bakarım. Çünkü aldığım ürünün son kullanma tarihi geçtiyse  bu o ürün beni zehirleyebilir ve sağlığımdan olabilirim.  Bu da benim için iyi olmaz. Onun için aldığım her yiyecek ve içeceğin son kullanma tarihine mutlaka bakarım .. Bakmadığım zaman bunun bedelini zehirlenerek ya da hayatımı bile kaybederek ödeyebilirim. Ondan dolayı her zaman  akıllı ve gözü açık olmalıyız ki ne kimse bizi kandırsın, ne de biz kimseyi kandırmış olalım.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme