Özgür Olmak Sizce Neden Önemlidir?


Özgür  Olmak Sizce Neden Önemlidir?  

Özgür olmak  çok önemlidir. Çünkü kişi  özgür olunca başkasının yaşamına zarar vermeden istediği gibi yaşayabilir ve iradesi ile istediğini yapabilir. Özgür olunmadığı zaman ise her zaman bir başkasına bağımlılık olur. Bağımlı yaşamak da kişinin  gerçek kişiliğini yaşayamamasına ve hissetmemesine neden olur. Kişi kendi kararlarını kendi veremez, kendine güveni olamaz ve  öz benliğe sahip olamaz. İşte tüm bunlardan dolayı özgür olmak  çok ama çok önemlidir ve hassas bir konudur.


Özgür Olmak, İstediğimiz Her Şeyi Yapabilmek Midir? Örneklerle Açıklayınız.

Özgür olmak istediğimiz her şeyi yapabilmek değildir. Kişi istediği her şeyi yapamaz. Çünkü istediğimiz her şeyi   yapmaya çalışırsak başka insanların özgür yaşama hakkını da gasp etmiş oluruz ve onların özgürlüğüne engel olmuş oluruz. Böyle olunca da o yaşanılan şeyin anlamı da özgürlük olmaz.  Özgür olmak, başkalarının yaşamına müdahale etmeden, bağımsızca , istediğin şekilde yaşayabilmek demektir.
 Mesela kırlarda özgürce dolaşmak, arabana binip tatil köylerine gitmek, evde kimseyi rahatsız etmeden kitap okumak, istediğin düşünceyi başkalarının görüşlerini hor görmeden söyleyebilmek ve daha neler neler.... Özgürlük dediğimiz kimseye başkalarına zarar vermeden yaşama yön vermek demektir.
 Örneğin;  Apartmanda oturan bir kimse son sesle müzik açtıysa ve bu da  alt katta  hasta olan bir yaşlı amcayı rahatsız ettiyse bunun adı özgürlük olmaz. Bunun adı hak ihlali olur ve başkalarının özgürlüğünü, dinlenme hakkını  çalma olur. Onun için kimseye  zarar vermeden dilediklerimizi yapmalıyız ve bu şekilde yaşamanın keyfine varmalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme