Hayalinizdeki Öğretmen Nasıl Olmalıdır? Düşüncelerinizi Yazınız.


Hayalinizdeki Öğretmen Nasıl Olmalıdır? Düşüncelerinizi Yazınız.

Öğretmen , her şeyden önce iyi bir insan olan, insanlara  da bunu öğreten , daha sonra akademik bilgi ve becerileri öğreten kimse olmalıdır.  Öğretmen demek gelecek nesilleri yetiştiren, araştıran , sorgulayan , aydın kimseler olmalıdır. Sadece bilgiye sahip olan değil aynı zaman bu bilgileri günlük yaşamında yaşayarak uygulayarak öğrencilerine en güzel şekilde örnek olan kimse demektir. Benim hayalimdeki öğretmen içi şefkat ve merhamet dolan bir kişi olmalıdır. Her öğrencisine aynı değeri vermeli ve her öğrencisini koşulsuz sevmelidir. Öğrencilerini sahiplenen, benimseyen,  yeri geldiğinde onların zor günlerinde ve iyi günlerinde yanında olan aydınlar demektir. Hayalimdeki öğretmenden şöyle bahsetmek isterim: 

Ödevi bir gün yapmadı diye diğer arkadaşlarının yanında öğrencisinin kişiliğini hedef  alacak, kırıcı sözler söylememelidir.  Öğrenciyi arkadaşlarının yanında rencide etmemeli, ona bağırıp onun  kişiliğini hedef göstermemelidir. Öğrencisinin saçı uzun  diye onun saçını çekmeye, canını yakmaya çalışmamalıdır.  Öğrencilerinde mükemmeliyet aramamalıdır. Sonuçta hiç bir insan hiç bir zaman mükemmel değildir. Çocuklar da yeri geldiği zaman hata yapabilir, başarısız olabilir, yanlışlar yapabilir. Sonuçta onların da  en değerli varlıklar olduğu ve insan olduğu unutulmamalıdır.  İyi ve güzel ahlaklı bir kimse, kişilik ve karakter sahibi , olgun bir insan olmalıdır.  Daha sonra iyi ders anlatabilmeli, akademik becerilerini ve bilgilerini öğrencilerine aktarabilmelidir.  Yeri  geldiği zaman sırrımı verebileceğim, ona güvenebileceğim bir insan olmalıdır.   Yeri geldiği zaman bize babalık, annelik yapan, abilik yapan kimseler olmalıdır.  
Hiçbir öğrencinin dış görünüşü ile  dalga geçmemelidir.  Bize   güzel örnek olmalıdır. Yalancı olmamalıdır, güvenilir ve dürüst bir insan  olmalıdır.   Öğretmen   mesleğine yakışır bir kişilikte olmalıdır  ve gerçekten öğretmen olmalıdır. Bizi yaşama hazırlamalıdır. Bize dersi yaparak, yaşayarak  anlatmalıdır.  Adil olmalıdır, eşit olmalıdır, hakkaniyetli kimseler olmalıdır öğretmenlerimiz. Çocukları belli kalıplara sokmaya çalışmamalıdır, her öğrencinin  farklı ve biricik olduğunun farkında olmalı ve buna uygun davranışlar sergilemelidir. Öğrencilerin gönül teline dokunmasını bilen, güzel yürekli kimseler olmalıdır öğretmenler....

Çocuklar derste aktif  olmalı,  uyuşuk olmamalıdır. Öğretmen dikkat çeken materyaller hazırlamalı ve çocukları yaşama hazırlamalıdır. Benim hayalimdeki öğretmen  böyle olmalıdır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme