İçinde Pazar, Polis, Hırsız, Baba Kelimelerinin Ve Sudan Ucuz Deyiminin Geçtiği Bir Hikaye Yazınız.


İçinde    Pazar,  Polis,  Hırsız, Baba Kelimelerinin Ve  Sudan Ucuz  Deyiminin Geçtiği  Bir Hikaye Yazınız.

Sabah erkenden okula gitmek için  hazırlanmıştım.  Bugün hava çok soğuktu.  Sivas zaten soğuğu ile tanınan bir memlekettir. Benim memleketim de Sivas olduğu için bu soğukla yaşamayı, mücadele  etmeyi öğreniyordu  bedenimiz. Akşamdan  yağan  kar nedeniyle  hava ayaza kesmişti.   Babam  arabayı çalıştırmak için dışarı çıktı ve  bana da çabuk gelmemi söyledi.  Ben de babamın arkasından   arabamıza doğru yöneldim. Çok kar yağdığı için arabayı  zor hareket ettirebildik.  Karın yanında sabaha doğru hava iyice ayaz olduğu için yollar da buz olmuştu.   Zorla hareket ettirdiğimizi arabamız  çalıştı ve babamla birlikte  yola koyulduk. Yol kenarlarında limon satan, çorap satan, kağıt mendil satan  seyyar satıcı abiler vardı. 

Pazarda  çeşitli  şeyler satılıyordu.  Seyyar satıcılar bu soğukta çocuklarına ekmek götürebilmek için ellerinden geleni yapmaya çalışıyordu.  Onlar işlerini yapmaya  devam ediyordu.   Seyyar satıcı abi limon satıyordu ve bu limonlar da sudan ucuzdu ve gayet de güzel ve kaliteli limonlardı.  Beş altı dakika sonra polisler seyyar satıcı  abilerin yanına geldi.  Limonlarını satmaya çalışan  abiye buradan hemen gitmesi gerektiğini ve yoksa ona ceza yazacağını söyledi. O da  hemen gitmek üzere yola koyuldu.  Tam  ordan  gidecektik ki  bir adam seyyar satıcının  cebinden düşmekte olan kağıt paralarını  hemen  alıp sessiz bir şekilde cebine atıp oradan uzaklaşmaya başladı. Babam ve ben şok olmuştuk ama parası çalınan abinin bundan haberi bile yoktu.  Babam buna göz yummayacağını ve hemen hırsızın peşine düşmemiz gerektiğini  söyledi ve öyle de yaptı.  Babam arabadan indi ve hırsızı   takip etti. Onu  kestirme yolların birinde yakaladık ve seyyar satıcıdan çaldığı parayı ondan geri aldık. O sırada oraya polisler de gelmişti ve bize ne olduğunu sordu. Biz de olanları polislere anlattık ve polisler bizim yaptığımız bu davranışın  örnek  bir davranış olduğunu söyledi çevredekilere. Daha sonra pazara döndük ve oradan gitmek üzere olan seyyar satıcı abiye parasını teslim ettik.  Bize  teşekkür etti ve bir daha daha dikkatli olacağını söyledi.

Babam seyyar satıcıya  kendi iş yerlerinde çaycılık yapmak isteyip istemediğini sordu. Abi çok mutlu olmuştu ve hemen bu iş teklifini kabul etti. O günden sonra  seyyar satıcı Mehmet Abi ile  çok iyi aile dostu olduk ve çok güzel günlerimiz geçti.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme