Karın Ağrısı İle İlgili Bir Hikaye Yazınız


Karın Ağrısı İle İlgili  Bir Hikaye Yazınız

Sabah okula gitmek için uyandığımda karnıma bıçak gibi  bir ağrı saplanmıştı. Bir yandan midem ağrıyor bir yandan da kusmak istiyordum. Acayip kötüydüm.   Karnım o kadar çok ağrıyordu ki annem istersen bugün okula gitme dedi. Ama bugün benim  matematikten  sınavım vardı ve  bu sınavdan da çok iyi bir not almam gerekiyordu. Çünkü ilk iki sınavda da matematik dersinden çok düşük bir puan almıştım. Eğer bu defa da düşük bir puan alırsam  bu  yıl okulda kalabilirdim ve onun için de çok  üzülürdüm.

Onun için  okula gitmem ve bu sınava girmem gerekiyordu. Karın ağrım da bir yandan devam ediyordu. Anneme  yalandan biraz iyiyim hadi okula gidelim dedim.  Okuldaki  arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi gördüm ve hemen sınıfa koştum  . İkinci saat sınavım vardı ve  heyecanım da hala devam ediyordu. Bir yandan çok korkuyor bir yandan da çok heyecanlanıyordum. Zaman hiç geçmiyordu sanki. Karın ağrım da şiddetlenmişti iyice.  Derken ikinci saat geldi ve hoca elinde yazılı kağıtları ile sınıfa girdi. Hocanın geldiğini gördüğümde kalbim daha da güm güm atmaya başlamıştı. Ölüm kalım meselesiydi sanki,  altı üstü sınavdı işte diyemiyordum.  Derken  hoca kağıtları dağıtmaya başladı ve sınav kağıtları önümüze koyuldu. Sınav kağıdındaki soruları hemen okumaya ve  ve soruları  çözmeye başladım.  Heyecanım yatışmıştı biraz. Çünkü bu defa sınava  ablam çalıştırmıştı ve çok iyi hazırlandığım için soruları da takır takır çözüyordum. Az önceki karın ağrımdan eser kalmamıştı. Sınav bitti ve eve gittim. Annem karın ağrımın nasıl olduğunu sorduğunda ona karın ağrımın geçtiğini söyledim. Meğer ki karın ağrım sınavdan dolayı ağrımış ve  o kadar korkmuşum ki kalmaktan bu da ben de  karın ağrısı yapmış. Bundan sonra sınavları stres etmemeye başladım ve her şeyi akışına bırakmak gerektiğini düşünerek  sınavdan da korkmamaya ve sınav kaygısı çekmemeye başladım.

Neyse ki bir daha hiçbir sınavda bu kadar fazla korku yaşamadım ve  derslerime her zaman çalıştım. Bir daha karnım falan sınav zamanları ağrımadı. O matematik dersinden de 88 alarak dersi geçmiştim.  Korku ve heyecan insanda bazen fiziksel , ruhsal,  duygusal vb. sorunlara  neden oluyormuş, bunu da öğrenmiş oldum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme