Birlik, Beraberlik, Vatan, Fedakarlık, Savaş, Özgürlük, Millet Kelimeleriyle İlgili Bir Kompozisyon Yazınız.


Birlik, Beraberlik, Vatan, Fedakarlık, Savaş, Özgürlük, Millet Kelimeleriyle İlgili Bir Kompozisyon Yazınız.
Kurtuluş Savaşı yılları acının , yokluğun, yorgunluğun diğer yandan da vatan sevgisinin vatana olan bağlılığın , sonunda ölüm de olsa bu topraklara bağlanma umudunun olduğu çetin yıllardı. Anadolu halkı yorgundu, bitkindi. Açlık ve savaş milletimizi zor duruma düşürmüştü lakin millet  vatan topraklarını canı pahasına da olsa vermeyecekti o zalim düşmanlara.

Gün birlik olma zamanıydı, gün beraber olma zamanıydı. Vatan toprakları tehlike altındayken uyur muydu Anadolu kadınları, Anadolu erkekleri?  Uyur muydu bu milletin kahraman evlatları! Uyumazdı elbette, uyumadılar da. Çünkü önce vatan toprağım, ana yurdum, geleceğim dediler o canlarını bu yola feda eden nice genç yiğitlerimiz. Bunu demekle kalmayıp bu topraklardan düşmanı el birliği ile def etmesini bildi bu aziz milletimiz, bu kahraman askerlerimiz. Çok fedakarlıklar gösterdi kahraman analarımız. Nice şehitler verdik bu kutsal davada, nice yiğitler can verdi, nice yiğitler gazi oldu. Bağımsızlık için, özgürlük için, hür kuş gibi uçmak için savaştı bu millet o zalim, o hain düşmanla. Bizim milletimiz esareti kabul edemezdi. Çünkü bizim milletimizin asil kanı özgürlük diye akıyor, kalbi özgürlük diye çarpıyordu.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal liderliğinde başlatılan Kurtuluş Savaşı, milletimizin desteği ile kazanıldı ve düşman kovuldu  bu vatan topraklarından.  Güneşli, aydınlık yarınlara uyanma vaktiydi artık. Çekilmemiş miydi onca acı, onca kahır. Hakkıydı elbette bu topraklar artık Anadolu'nun o kahraman  halkının. Hakkıydı elbette özgürce yaşamak, sömürge olmaktan kurtulmak ve en güzeli de özgürce kuşlar gibi nefes almak.....

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme