Oyun, Top, Bisiklet, Mangal, Sınıf, Salıncak, Otobüs, Polis, İp Kelimelerinden Oluşan Bir Hikaye Yazınız.


Oyun, Top, Bisiklet, Mangal, Sınıf, Salıncak, Otobüs, Polis, İp Kelimelerinden  Oluşan Bir Hikaye Yazınız.

Sonbaharın  gelmesi   ve rüzgarların da devreye girmesi ile yapraklar yere düşmeye başlamıştı. Sararan yapraklar , solan yapraklar sanki yaz mevsimi hiç gelmemiş gibi tekrar yaza özlem oluştururdu içimde. n Öğretmenimiz kış gelmeden, şu son sıcak günlerde sınıfça  bir piknik yapmamızı önerdi.  Buna en çok ben sevinmiştim. Çünkü piknik yapmak, doğada koşup yerlere yatmak çok sevdiğim şeylerdi. Yakar top oynamak, arkadaşlarımla birbirimizi kovalamak ne de mutlu ederdi beni. Öğretmenimizin piknik haberini   mutlulukla karşıladık ve öğretmenimize pikniğe memnuniyetle gideceğimizi söyledik.  Dördüncü sınıflar olarak çok mutluyduk. Öğretmen piknik yerinin okula yakın bir yer olduğunu söyledi ve isteyen kişilerin top, bisiklet, ip getirebileceğini söyledi. Bunu duyduğumuzda çok mutlu olmuştuk. Orada çeşitli oyunlar oynayacağımız için çok mutlu olmuştuk. Piknik yeri her ne kadar  yakın olsa da yine de oraya yürüyerek gidilemezdi, çünkü sayımız çoktu. Bunun için günler öncesinden otobüs ayarlandı.   Yiyecekler alındı, mangal alındı ve  otobüsle piknik yerine doğru yola koyulduk.

Yerimiz yakın olduğu için hemen oraya vardık, tek tek sıra olarak otobüsten indik ve öğretmenimizi takip ettik. Ben piknik yerine vardığımda hemen arkadaşlarımla ip oynamaya başladım, çünkü biz kızlar top oynamayı çok sevmiyorduk, erkek arkadaşlarımız ise top oynamaya başlamıştı. Eşyalarımızı da bir kenara bıraktık ve artık eğlence zamanı başlamıştı. Piknik yerinin orada polisler de güvenlik amacı ile bekliyor ve herhangi bir olumsuzluk olduğu zaman hemen müdahale etmek istiyorlardı. Polislerin orada bulunması bizi  daha mutlu ediyor ve kendimizi daha iyi hissediyorduk. Öğretmenimiz mangalı yakmaya başlamıştı, etlerin kokusu tüm piknik yerini sarmıştı. Hemen koşarak öğretmenimize yardımcı olmaya başladık ve  etler daha kısa sürede pişti.  Fatma , Ayşe ve ben Ela güzel bir patlıcan, domates, soğan, biber salatası yaptık. Ayranlar yapıldı, içecekler açıldı  herkes yemeğe oturacağı zaman  biraz ilerden bir ses duyduk. Piknik yerine gelen bir kapkaççı orada piknik yapan yaşlı bir teyzenin cüzdanını almış kaçıyordu. Hemen polisler bunu gördü ve o  kaçağı yakaladı. Yaşlı teyze çok korkmuş ve çok üzülmüştü. Öğretmenimiz hemen teyzeyi yanımıza getirdi.  Elini, yüzünü yıkadık ve ona bir bardak su içirdik. Polisler de teyzenin cüzdanını getirdi ve ona teslim etti. Kısa sürede yaşanan bu tatsız olayın ardından yemeklerimizi  yemeye koyulduk.

Oradaki polis abla ve amcalara da yemeklerden ikram ettik ve onlar da çok mutlu oldu. Yemekler yendi, çaylar içildi ve daha sonra salıncağa koşarak doyasıya sallandım arkadaşlarımla. Güzel bir gün  daha bitmek  üzereydi, çok yorulmuştuk artık hiç kıpırdayacak halimiz kalmamıştı.  Daha sonra otobüsümüz geldi ve bizi gideceğimiz yere bıraktı. Çok güzel ve aynı zamanda olaylı bir gün yaşamanın ilginçliği de bizi yormuştu. Daha sonra  herkes evine gitti ve kış gelmeden son pikniğimiz de yapılmış oldu..

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme