Vatanımıza Ve Milletimize Karşı Sorumluluklarımız ve Görevlerimiz İle İlgili Kompozisyon


Vatanımıza Ve Milletimize Karşı Sorumluluklarımız  ve Görevlerimiz İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

İçinde yaşadığımız bu vatan topraklarında binlerce  vatan evladının  kanı vardır. Bu vatan toprakları kıymetli atalarımızdan bize emanet edilmiş ve armağan edilmiştir. Vatan söz konusu olduğunda, , topraklarımız işgal tehdidi altında olduğunda, milletimizin  fertleri birlik, beraberlik ve dayanışma  içinde hareket etmesini bilmiştir.  Çünkü o yıllarda onca zorluğa rağmen , onca yokluğa rağmen  halkımız millet iradesi ile hareket etmiştir.  Biz gençler de bu vatanın kolay kazanılmadığının bilinci içinde hareket ederek yolumuza devam etmeliyiz. Bize düşen de bu vatana sahip çıkmaktır.  Bunun içinde her birey vatan söz konusu olduğu zaman çok çalışmalıdır, üretmelidir, alın teri dökmelidir.  

Vatana layık birer vatan evladı olmak için  askerlik çağına gelen gençlerimiz askerlik görevini yerine getirmelidir.  Herkes gelirine  göre vergi vermeli ve ülkesini kalkındırmalı, geliştirmelidir. Bu vatan topraklarında yaşayan kişiler bu vatanın kıymetini bilmeli, kanunlara uymalıdır, kanun dışı  eylemlerde bulunmamalıdır. Vatanını seven insan  terör örgütlerine yardım etmemelidir. Bilim, fen ve ilim yolunda ilerlemelidir. Sadece vatanımı çok seviyorum deyip evde boş boş oturmamalıdır. Vatanı için gerekli olan çalışmaları yapmalıdır.  Örneğin; öğretmen olan kimse iyi bir öğretmen olmalı, avukat olan kimse iyi ve adil bir avukat olmalı, doktor olan kimse  kendini geliştirmiş iyi bir doktor olmalıdır.  Kadınlarımız , erkeklerimiz iş yaşamının içinde  aktif olmalıdır.  İyi çocuklar, nitelikli ve vatanını seven çocuklar yetiştirilmelidir. Bayrağını seven, vatanına ihanet etmeyen çocuklar yetiştirilmelidir.

Bu vatan için herkes üzerine düşen sorumlulukları tam anlamı ile yerine getirmelidir. Milletimize bağlı olmalıyız. Zor günlerde milletçe el ele olmalıyız. Cumhuriyeti, demokrasiyi korumalıyız ve bunlara sahip çıkmalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme