Ülkemizde Farklı Kültürlerden İnsanların Bir Arada Yaşamasının Kültürümüze Katkıları Nelerdir? Yazınız.


Ülkemizde Farklı Kültürlerden İnsanların  Bir Arada Yaşamasının Kültürümüze Katkıları Nelerdir? Yazınız.

İnsanın olduğu yerde sosyallik olmalıdır. Çünkü insanlar birlikte yaşadığı zaman, eğlendiği zaman, ortak bir amaç uğruna çalıştıkları zaman yaşam  daha kaliteli olur, geçirilen zaman daha keyifli olur. Bizim cennet vatanımızda da yaşayan farklı kültürlerden insanlar vardır. Önemi olan bu farklılıkların bir olma bilincine  ulaşabilmesidir. Yani farklılıkların hayata renk  katmasının ne kadar güzel bir  özellik olduğunu görmeliyiz.
 Her yeterin kültürü kendine özgüdür. Dünyada bu kadar çok kültür  çeşitliliğinin olması kültür zenginliğini de beraberinde getirir.
Bizler ancak farklılıklarımız bizim bütünlüğümüz, birliğimiz şeklinde hareket edersek yaşam daha güzel olur.  Farklı kültürlere, farklı kültürden gelen insanlara her zaman hoşgörülü, saygılı olmalıyız. İnsanı olmak istemediği bir kültüre, kültürel kalıba sokmaya çalışmamalıyız.  Yani hiç kimseye kültürel baskı ve kültürel zorlama yapılmamalıdır. Ya da kültür sömürüsü yapılmamalıdır.  Sevgi, saygı, dayanışma içinde farklılıklara hoşgörü ile yaklaşıldığı zaman o toplum daha huzurlu ve daha mutlu olur. 

Farklılıkların olduğu yerde gelişme de , ilerleme de kaçınılmaz olur. Farklı kültürleri tanıdıkça daha çok şey öğreniriz. Öğrendiğimiz yeni  bilgiler, yeni kültürler kişiyi daha çok geliştirir. Kültürel alışveriş sağlanmış olur. Böylece her kültür birbirinden faydalı  şeyler öğrenmiş olur.
Bunun için farklılıklar içinde yaşamanın bilinci  ile hareket etmeliyiz ve farklılıkların hayata renk kattığını unutmamalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme