İçinde Merhaba, Hoşça kal, Gülümseme, Arkadaş, Güle Güle Kelimeleri Geçen Bir Hikaye Yazınız.


İçinde  Merhaba, Hoşça kal,   Gülümseme, Arkadaş, Güle Güle Kelimeleri  Geçen  Bir Hikaye Yazınız.

Okullar kapandığı zaman  komşumuz Ayşe Teyze’nin torunu  Ela da bizim köye gelmişti. Ela Ankara’dan tatil için babaannesine gelmişti. Bana yeni bir arkadaş geldi diye çok mutlu olmuştum.  Çünkü  yeni bir arkadaşım olacaktı ve onunla tatil sürecinde çok keyifli vakitler geçireceğim diye çok mutlu oluyordum. Hemen evden dışarı çıktım  ve doğruca Ayşe Teyzelere gittim. Ela oradaydı. Ela'nın gözleri de elaydı  ve çok güzeldi. Çok beğenmiştim onu. Aynı zamanda çok nazik ve kibar bir arkadaştı. Ela ile tanıştım. Ela çok iyi bir kıza benziyordu ve bana gülümseyerek  merhaba dedi.  Ben de ona merhaba dedim. İlk önce başta ikimiz de çekindik fakat ilerleyen günlerde çok samimi iki arkadaş , iki dost olmuştuk.

Ben  onun köye gelişine çok mutlu olmuştum. Yaz tatili boyunca Ela ile çok iyi oyunlar oynadık. Yakar top, sürek, pas, can tatlı, söbe vb. oyunlar oynayarak tatili geçiriyor ve çok  yoruluyorduk. Onunla arkadaş olduğum için mutluydum. Ela çok anlayışlı ve iyi bir insandı. Annemin yaptığı kek  ve kurabiyelerden ona da ikram ediyordum. O da bu yiyecekleri çok beğeniyor ve bana teşekkür ediyordu. Yaz tatilinin sonları yaklaşmak üzereydi. Ela’nın annesi ve  babası Ankara’da çalıştıkları için tatile gelememişlerdi. Hafta sonu gelecekler ve  okullar da açılacağı için Ela’yı alıp Ankara’ya götüreceklerdi.  Çok üzülmüştüm ama elimden bir şey gelmiyordu.  Çünkü Ela orada okuyordu, annesinin ve babasının işi de oradaydı ve zorunlu olarak tekrar Ankara'ya dönmek zorundaydı. Bundan dolayı kendimi  bu kadar üzmemem  gerektiğini düşündüm.  Hafta sonu geldi ve  o zorlu gün de gelmişti.

 Ela’nın ailesi geldi ve onlarla da tanıştım. Daha sonra Ela’ya sıkı sıkı sarıldım. Bana hoşça kal dedi ben de ağlayarak güle güle güzel arkadaşım seni çok özleyeceğim dedim.  Arkadaş olmak, iyi bir arkadaşa sahip olmak ne güzeldi. Hayat böyle dostluklarla, arkadaşlıklarla daha  güzel ve daha anlamlı oluyordu sanırım.

1 yorum:

Deneme