Atatürk’ün Millet Sevgisi İle İlgili Bir Sözünü Konuşma Halinde Yazarak Açıklayınız.


Atatürk’ün Millet Sevgisi İle İlgili  Bir Sözünü Konuşma  Halinde Yazarak Açıklayınız.

Türk Milleti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal , millet sevdalısı bir liderdir. Milletine olan düşkünlüğü ile bilinen   Atatürk her zaman milletinin çıkarlarını gözetmiş ve bunun için de ülkesine asla ihanet etmemiştir. Ülkemize cumhuriyeti, demokrasiyi getirmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün millet sevgisi ile ilgili şu sözü çok önemlidir:

‘’Bizim başka milletlerden hiçbir eksiğimiz yok. Cesuruz, zekiyiz, çalışkanız, , yüksek maksatlar  uğrunda  ölmesini biliriz.’’
Türk Milleti büyük ve  güçlü bir millettir. Başka milletlerden elbette eksiği yoktur hatta fazlası vardır. Çünkü bizim milletimiz manevi değerlerine, kültürel değerlerine bağlı bir millettir. Vatan ve millet söz konusu olunca birlik, beraberlik ve dayanışma içinde hareket ederiz.  Cesuruz çünkü hiçbir tehditten korkmayız ve zorbalıklara asla boyun eğmeyiz. Zekiyiz çünkü çalışmayı seven bir milletiz. Zeki olmak için çok çalışmak ve bu yüce vatanı muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak lazımdır. Bizim milletimizin fertleri ekmeğini taştan çıkaran bir millettir. Yani çalışkan bir millettir. Eğer ki çalışkan bir millet olmasaydık bugünlere gelemezdik ve  hiçbir ilerleme sağlayamadık. Yüksek maksatlar, yüksek idealler uğrunda ölmesini biliriz. Çünkü bizler vatan sevdalısı, toprak sevdalısı bir milletiz.

Milletimizin  bir karış toprağını uğrunda ölüm dahi olsa hiçbir millete vermeyiz  ve hiçbir milletin boyunduruğu altına girmeyiz. Çünkü  atalarımızın bize miras bıraktığı bu toprakların bizim için ne kadar önemli olduğunu biliriz ve bunun için de gerekli olan fedakarlığı yaparız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme