Çevrenin Korunması Niçin Önemlidir?


Çevrenin Korunması Niçin Önemlidir?

Çevre temizliği hem insan sağlığı için hem de  diğer canlıların sağlığı için çok önemlidir. Çünkü çevre herkesin barınma alanıdır. Çevre temiz tutulmadığı zaman  her yer pislik içinde olur. Çevre temiz olmadığı zaman salgın hastalıkların  artması çoğalır ve bundan tüm canlılar büyük zarar görür. Çevre  temiz tutulduğu zaman toprak, hava ve su kirlenmez. Bunlar kirlenmediği zaman temiz bir dünya oluştururuz  ve gelecek nesillere de temiz ve mis gibi bir ortam bırakılır. Böyle olunca  da doğa bizden intikam almaz ve  bize güzelliklerini sunmaya başlar.

Bugün bakıldığında çevre temizliğine hiç önem verilmemektedir. Çevre temizliğine önem verilmediği içinde pis havayı içimize çekmekteyiz ve en ufak bir şeyde hemen hasta olmaktayız. Bu konuda insanların çok dikkatli olması gerekir. Bilinçli  birer çevre temizleyicisi olmalıyız. Okullarımızın, evlerimizin, yollarımızın vb.  çevresine çöp bırakmamalıyız, orada olan çöpleri hemen almalıyız ve her yeri tertemiz yapmalıyız. Çevre temiz olmadığı zaman dünya da temiz olmaz. Çevre temiz olmadığı zaman tüm canlıların yaşam alanı da tehlikeye girer ve her türlü hastalıklar ile karşı  karşıya kalınır.

İşte tüm bu olumsuzlukların olmaması için çevremizi temiz tutmalıyız.  Çevremiz  çiçekler gibi kokmalıdır. Çevreyi temiz tutma konusunda çocuklarımıza iyi bir eğitim vermeliyiz ve bu konuda çok duyarlı olmalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme