Kedi İle İlgili Bir Hikaye Yazınız.


Kedi İle İlgili Bir Hikaye Yazınız.

Sabahın ilk ışıkları ile uyanmış ve güzel bir Pazar sabahı geçirmek için ailemle birlikte kahvaltı yapmaya hazırlanıyordum.  Yaşadığım şehir Sivas olduğu için  ilkbahar gelmiş fakat soğuklar hala etkisini devam ettiriyordu. Evden dışarı çıkıp fırından sıcak ekmek almaya giderken yolda gördüğüm  kedi meraklı meraklı evimizin  arka tarafına doğru gidiyordu. Ekmeğimi hemen alıp   kedinin arkasına takıldım ve onu izlemeye koyuldum.

 Kedi küçük bir harabeye doğru gitti.  Orada kedi doğum yapmış ve üç tane küçük kedi yavrucakları dünyaya gelmişti. Bana endişeli gözler ile bakan kedi anne onlara zarar veririm korkusu ile  bana sert sert bakıyordu. Yavrularına zarar veririm düşüncesiydi onu bu kadar endişelendiren. Ben ise oraya fazla yaklaşıp yavruları ürkütmek istemedim. Anne kedi daha sonra yavrularını ağzına alarak daha güvenli bir yer bulurum düşüncesi ile ayrılmak istedi. Kendisine hemen  yakın bir yerde  yuva yaptık ve anne kedinin yavrularını oraya bırakması için  ve kediciklerin bu soğukta hasta olmaması için elimden gelen her türlü fedakarlığı yaptım. Daha sonra anne kedi bana daha masum bakıyordu  ve benim  zararsız biri olduğumu  anlamıştı. Yavrularını yuvaya götürdü. Ben de onlar için hemen çarşıya gittim ve  üç kutu kedi maması aldım. Mamayı önüne  döktüklerimde kıtır kıtır mamayı yemeye koyuldular ve bundan da büyük haz aldılar.

Başka zamanlar ise kedilerime peynir, ciğer ve et aldım ve onları her gün düzenli olarak besledim ve beslemeye de devam  ediyorum. Bir hayvana sahip çıkmak, korumak harika bir duygu. Çünkü onların da sevgiye, ilgiye ve şefkate ihtiyacı var. Kedilerin adını Toto, Sarman ve Tekir koydum. Anne kadinin ismini ise Pamukçuk koydum.

2 yorum:

  1. Çok güzel olmuş . Ellerinize sağlık❤

    YanıtlaSil
  2. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim, sağolun.

    YanıtlaSil

Deneme