Yardımseverlik, Güvenilirlik, İyilikseverlik Ve Merhametlilik İle İlgili Bilgilendirici Bir Metin Yazınız


Yardımseverlik,  Güvenilirlik,  İyilikseverlik  Ve Merhametlilik  İle İlgili Bilgilendirici Bir Metin Yazınız .

Zor durumda kalmış insanlara yardım etmek , fakirin elinden tutmak , yetim ve öksüzün hakkını korumak , kimsesizlerin  yardımcısı olmak  ancak ve ancak merhametli insanların , güvenilir insanların, yardımsever insanların özelliğidir. Bu özelliklere sahip olan her insan gerçek anlamda  hem kendisine hem de çevresine faydalı kimselerdir. İçinde merhamet duygusu olmayan kimse ne yazık ki insanlıktan nasibini alamamış insan demeye bin şahit isteyen kimsedir. Acı ama gerçektir bunlar. Çünkü merhamettir insanı insan yapan ve onu ölümsüzleştiren.

İnsan olduğumuz için insanca yaşamalıyız ve başka insanların da insanca bir yaşam sürmesini sağlamalıyız . Hiç kimseye kötülük etmemeliyiz . Her zaman barıştan, iyilikten  yana olmalıyız. Vicdan sahibi olmalıyız .  Gelecek nesillere de yardımseverliği, merhametli olmayı öğretmeliyiz . İşte bunun için de çocuklarımızı daha küçücük yaşlardayken  iyi insan olarak yetiştirmeliyiz . Hiç kimseye zarar vermeyen, doğayı seven, insanı seven çocuklar yetiştirmeliyiz . Her zaman güvenilir bir insan olmalıyız . Emanete sahip çıkmalıyız . Bize olan güveni boşa  çıkarmamalıyız .

Dünyada barışın, huzurun olması için, kardeşliğin daim kalması için yukarıda saydığım değerleri  yaşamımızda uygulamalıyız ve tüm dünyaya örnek bir  millet olmalıyız . Bunun için de çok çalışıp meslek sahibi olup bize ihtiyacı duyan  her yoksula, her kimsesize sahip çıkmalıyız. Çünkü dünya sevgi ile, barış ile, merhamet ile güzelleşecek ve cennete  dönüşecektir.

3 yorum:

Deneme