Eğitimin İnsanlara Kattığı Önem Nedir? Bu Konu İle İlgili Yazı Yazınız.


Eğitimin İnsanlara Kattığı Önem Nedir? Bu Konu İle İlgili Yazı Yazınız.

Eğitim ile insanda çok şey değişir . Çünkü eğitimin olduğu yerde değişme vardır , olumlu  yönde ilerleme vardır. Bir toplumun ilerlemesinin en önemli yolu o toplumdaki kişilerin iyi bir eğitimden geçmesi ile olur . Çünkü eğitim insanı cahil kalmaktan ,  geri kalmaktan kurtarır .  Eğitimin olmadığı, eğitimin ilerlemediği toplumlar ise her zaman geri kalır . Bunun için milletimizin her bir ferdi iyi bir eğitimden geçmelidir . Eğitimdir insanı insan yapan ve onu diğer canlılardan üstün kılan ve farklı yapan.

İyi eğitimden geçen fertler de topluma faydalı olmak için, insanlığa katkı sağlamak için ilim ve teknolojide ilerler . Böylece eğitim kişiye ve kişinin içinde bulunduğu topluma fayda sağlar, dünyaya fayda sağlar  .  İşte tüm bunlardan dolayı da eğitime çok ama çok önem vermeliyiz . Eğitimin en  önemli amacı , ahlaklı , erdemli , çalışkan  bireyler ortaya çıkarmak olmalıdır . Bunun için aileler ve öğretmenler çocuklarını iyi bir şekilde eğitmeli ve yetiştirmelidir . Eğitim sayesinde insanlık büyük yol kat etmiş ve etmeye de devam etmektedir . Çünkü eğitim insana şekil verir, insanı ilerletir . Eğitimin faydası ile ilgili şu sözü de unutmamalıyız :

‘’Bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan da, köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir.’’  Gazi Mustafa Kemal Atatürk . Gerçekten de Mustafa Kemal çok doğru söylemiştir ve iyi eğitim alan , çocuklarına iyi eğitim veren ülkeler  dünya gücü haline gelecek iyi eğitim veremeyenler ise ne yazık ki köleliğe, manda ve himaye altına girmeye mahkum kalacaklardır.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme