İçinde Ağaç, Hizmet, Temizlik, İnanç , Kazanç, Köy, Kardeş, Yoksulluk, Seyahat Kelimeleri Geçen 3 Sayfalık Hikaye Yazınız .


İçinde Ağaç,  Hizmet, Temizlik,  İnanç ,  Kazanç,  Köy, Kardeş, Yoksulluk, Seyahat Kelimeleri Geçen  3 Sayfalık Hikaye Yazınız .

Hakkari’de artık kış gelmişti . Dışarıda tipi vardır , göz gözü görmüyordu . Kar,  ağaçların üzerini tıpkı bir battaniye gibi kaplamış , her yer kara bürünmüştü .  Kış geldiği için bizim için artık geçim daha da zorlaşacaktı . Çünkü babam inşaat işçisi olduğu için daha buralarda iş bulamazdı . Onun  için başka bir  İstanbul’a gidecek ve oradan  çalıştığı parayı da bize gönderecek  ve  bu zaman diliminde de   geçimimiz sağlanmış olacaktı .  Annem ise evlere temizlik görmeye gidecekti .  Çünkü buna mecburdu . Sekiz kardeştik ve hepimiz de  küçük olduğumuz için hem annemin  hem de babamın çalışması gerekiyordu , yoksa yoksulluk içinde  yaşayamazdık ve aç kalırdık .

Annem  gittiği yerde ev sahibine çok iyi hizmet eder, yaptığı işi de çok temiz yapardı . Onun için o köyün zengin  sakinleri annemi çok sever ve ona güvenip iş verirdi . Böylece annem  ve babam bizim için kazanç sağlayacak biz de okulumuza gitmeye devam edecektik . Zorlu kış koşullarında hayat devam ediyordu .  Babamın gitme zamanı gelmişti . 22 Kasım Salı  günü akşam sekiz buçukta yola gidecekti . Seyahat vakti  gelmişti . Canım babam  hepimize şöyle bir baktı ve gözleri doldu . Daha sonra hepimize candan sarılarak bizi öptü . Siz okuyun benim meleklerim , okuyun ki vatan millete faydalı evlatlar , ilim insanları olun , ben her zaman son nefesime kadar sizin için çalışmaya devam ederim dedi . Ablam, abim ve benim de gözlerim dolmuştu . Babam daha fazla üzülmesin diye ağlamamak için kendimizi zor  tuttuk . Babam dışarı çıkar çıkmaz hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlamıştık . Çünkü babam bizim canımızdı, kalbimizdi . O bizim için evini , köyünü terk etmek zorunda kalıyordu . Biz de ilerde büyük adam olacağız  ve ona en iyi koşullarda bakacağız diye kendi kendimize söz veriyorduk .  Çünkü içimizde ilerde iyi bir insan olacağımıza ve iyi bir  meslek sahibi olacağımıza karşı müthiş bir inanç vardı . Çünkü inançtı bizi yaşama bağlı kılan , çünkü inançtı bize ümit veren ve bizi yaşatan . Daha sonra annem  hepimizi yemeğe çağırdı .


O  güzel tahta kaşıklarımız ile  canımın annemin güzel elleri ile  yaptığı mercimek çorbasını içtik , daha sonra annemin yaptığı tereyağlı , mercimekli bulgur pilavını bir güzel yedik, ayranımızı içtik . Daha sonra herkes köşesine çekildi . Kardeşlerim aralarında oynamaya başladı . Abim, ablam ikiz oldukları için birlikte  ders çalışmaya başladı . Ben de köşeye çekilerek dersime çalışmaya başladım Annem ise boş kalan zamanlarında el işleri yaptığı için o da onu yaptı. Böylece günler, aylar geçti. Derken bahar geldi ve babam evimize geldi. Artık yanımızda olacaktı . Onun için çok mutlu olduk ve böyle bir  güzel hayatı yaşamaya devam ettik.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme