Türkülerin Yeri Ve Önemi İle İlgili Konuşma Yazınız .


Türkülerin Yeri Ve Önemi İle İlgili Konuşma Yazınız .

Türküler bizim hayatımızın vazgeçilmezi , en güzel dizeleridir . Çünkü biz sevdiğimize olan duygularımızı, düşüncelerimizi, memleketimize olan aşkımızı, babaya, anaya olan  bağlılığımızı vb. türküler sayesinde dile getiririz . Türkülerdir insana can veren, insanı coşturan ya da  hüzünlendiren.

Türkü dinleyen insanın mutlaka geçmişte yaşadığı  zor zamanları olmuştur. Sevgili üstat Neşet Ertaş türküler ile ilgili şunu söyler:  ''  Nerede bir türkü söyleyen görürsen korkmak yanına otur. Çünkü kötü insanların türküleri yoktur.''  der.  Türküye yaklaşımı , türkü söyleyene yaklaşımı bu kadar güzel olan rahmetli sanatçımızı da rahmetle anmadan geçmeyelim elbette. Türkü dinleyen, söyleyen kimse  farklı duygular içinde olur.  Bu da türkünün konusuna göre değişir. 

 Eğer  başka bir ülkede yaşıyorsak gurbet türküleri dinleriz ve gurbete olan özlemimizi de bu türküler sayesinde gidermeye çalışırız ve oturduğumuz yerde bir anda ağlamaya başlarız . Ağladığımız zaman da az da olsa rahatlarız ve sanki memlekete olan hasretimiz giderilmiş gibi olur. Kahramanlık marşları dinlediğimiz zaman geçmişimiz ile gurur duyarız ve vatanımız için daha çok çalışmaya ant içeriz.  Yoksulluk, ölüm ile ilgili türküler dinlediğimiz zaman  aç olmanın , sevdiğin birini kaybetmenin acısını yaşarız.  
Unutmayın ki türküler bir milletin kültürüdür, kimliğidir, gelenek ve görenekleridir. Ondan dolayı türküler ile bağımızı koparmamalıyız ve çocuklarımıza türkü öğretmeli ve söyletmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme