Ben Neden Varım ? Konulu Kompozisyon Yazınız .


Ben Neden Varım ? Konulu Kompozisyon Yazınız .

Yüce Allah insanları bu dünyaya imtihan etmek amacı ile getirmiş ve hepimiz de topraktan yaratılmışızdır . İlk insan ise Hz. Adem'dir.  Ben neden mi  varım? Ben imtihan edinmek için varım . Ben insanlığa faydalı olmak için , sorumluluklarımı yerine getirmek için varım . Ben hem dünya için hem de ahiret için  çalışmak için varım . Ben insan haklarını , adaleti , eşitliği savunmak için varım . Ben  eğer gerçekten iyi bir insansam haksızlıklar karşısında susmamak için varım . Ben zalimin değil mazlumun yanında olmak için varım .

Ben  insan olduğum için , insanlığı , doğadaki tüm canlıları korumak için varım . Ben hoşgörüyü , sevgiyi , saygıyı benimsemek ve bunu insanlara göstermek için varım . Ben aileme faydalı olmak için , vatanıma , milletime faydalı olmak için varım .  Yani ben varım ki hayatın anlamı osun , ben varım ki yoksullar mutlu olsun , ben varım ki güçsüzler bana güvensin inansın .  Ben  Allah için, ibadetlerimi en iyi şekilde yerine getirmek için varım  fakat bunu ne yazık ki tam anlamı ile yapamıyorum . İnşallah yapmaya çalışacağım . Ben zorlukların üstesinden gelmek için varım .

 Ben sabırlı olmak için varım. Ben  insanı yaşatmak için, insana ön yargı ile yaklaşmamak için varım. Ben  mazlum, masum bir insana iftira atmamak için varım . Ben en yakın sevdiklerimizin arkadaşından kimseye laf söyletmemek için varım . Ben varım, içimdeki sevgiyi herkese yaymak için, mutluluğumu herkesle paylaşmak için… Yeter ki var oldukça güzel işler başaralım ve  arkamızda kötü izler bırakmayalım. İşte o zaman bu dünyaya  geliş amacımızı hakkıyla yerine getirmiş oluruz ve bu dünyadan ayrılırken huzur içinde ayrılırız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme