Hayvan Haklarıyla İlgili Hikaye Yazınız .


Hayvan Haklarıyla İlgili Hikaye Yazınız .

Nesrin Hanım sabah erkenden kalkar tavukların kümesini açar ve tavukları  evin bahçesine salıverirdi .  Tavuklar onun küçük dünyasında ayrı bir yerdi.  Sanki çocukları gibi severdi  tavuklarını. Nesrin Hanım’ın bir sürü tavuğu vardı . Onları çok severdi . Çünkü tavukların yumurtalarını fakir olan ailelere götürür ve o ailelerin çocuklarının da bu yumurtalardan yemesini sağlardı . Çünkü Nesrin Hanım içinde insan sevgisi ve hayvan sevgisi olan biriydi . O asla hiçbir hayvana şiddet uygulanmasını istemez , bunun için de gerekirse  insanlar ile tartışmaktan asla kaçınmazdı .

Yine bir  gün Nesrin Hanım yumurtaları dağıtmış evine doğru gelirken , yolda bir adamın  köpeğe işkence ettiğini görmüştü . Köpek can  havli ile havlıyor ve acı çekiyordu . O cani adam ise bundan zevk alıyordu . Oysa bu dünya sadece insanların değil tüm canlılarındı . Kim kime ne hakla işkence edebilirdi ki. İnsan olan yapmazdı bunu fakat ne yazık ki o adam insan  kılığında bir canavardı. Nesrin  Hanım hemen olay yerine hızla koştu ve  ‘’ Ne yapıyorsun be adam, günah değil mi bu hayvana, sopa ile vurma”  diyerek  bağırdı . Adam sana ne be kadın git işine dedi . Nesrin Hanım hayır gitmeyeceğim , senin yaptığın çok yanlış, onların da yaşama hakkı var diye bağırdı. Nesrin Hanım’ın sesini duyan diğer mahalle sakinleri  oraya koştu ve Nesrin  Hanım’a  destek oldular . Hayvana eziyet eden kişiyi  yarım saat sonra polise teslim ettiler.  Nesrin Hanım  o köpeği alıp evine götürdü . Köpeğin başını okşadı ve ona hemen bir kap yemek hazırladı . Köpeğin kanayan ağzını ve burnunu bir güzel de temizledi .   Daha sonra Nesrin Hanım köpeğin o haline üzüldü ve hıçkıra hıçkıra ağladı .  Onu bu hale düşüren caninin nasıl insanlıktan çıktığını ise bir türlü anlayamadı . Ama sonra o zaten insan olsaydı bu zavallı köpeğe bunları yapmazdı , çeksin şimdi cezasını oh dedi . Daha sonra o köpeği bahçesine bağladı ve  o köpeğin artık bir evi olmuş oldu .
  
Nesrin Hanım’ın eşi Cevat Bey köpeğe güzel bir kulübe yaptı ve köpeğin de artık sıcacık bir yuvası olmuştu ve köpekçik koruma altına alınmıştı . Böylece köpek zulümden kurtulmuş oldu ve  yaşama hakkı elinden alınmadı . Daha sonraları Nesrin Hanım köpeğe çok güzel baktı  ve onunla aralarında çok güzel  etkileşim oldu . Köpek hanımını görünce çok seviniyor, hanım da ona sarılıyor ve onun başını okşuyordu .

1 yorum:

Deneme